Feb-01: Packard / Panhard

Het leek me weer eens tijd voor een simpel berichtje met een foto van een oude auto. In de zomer kwam ik een zeer fraaie Packard uit 1937 in hartje Heiloo tegen. De bestuurder ging even winkelen en ik nam z’n auto op de foto. Later nog een compliment gemaakt, omdat ie er zo fraai uitzag.

Zo fraai dat ie maar op een fotopagina moest. Die maak ik zonder zijbalk en biedt wat meer breedte. Toen ik er mee bezig was, schoot me een wrak uit Schoorl te binnen. Had ik enkele jaren eerder op de foto gezet. Dat kenteken staat nog altijd bij de RDW, dus mogelijk is ie opgeknapt. Dat bleek ook een Packard te zijn.

Vervolgens las ik bij wikipedia dat Packard Studebaker had overgenomen. Ik denk dat ik ooit maar 1 Studebaker op de foto heb gezet en wel in Limmen. Dat klopte en die staat er nu ook bij.

Schoot me ook nog te binnen dat er misschien een Packard bij m’n foto’s van Hoorn stond. Maar nee, dat is een Panhard of beter een Panhard & Levassor. Packhard is Amerikaans en Panhard komt uit Frankrijk. Vind de namen erg op elkaar lijken, dus mocht ie er onder. Toch ook nog maar even bij m’n foto’s uit Joigny gekeken. Daar zat een nieuwere Panhard (Levassor was toen al van de naam gehaald) van rond 1960 bij.

Wat begon met een paar fotootjes groeide uit tot een serieuze fotopagina.

Advertentie

Geplaatst op 2022-02-01, in Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Wat een prachtige auto inderdaad. Ik snap werkelijk niet waarom ze zulke modellen nu niet meer maken. Veel mooier dan de moderne autos.

 2. ik vind oude auto’s altijd leuk om te zien, maar ik heb er verder geen verstand van.

 3. In zo’n Panhard van 1960 heb ik als jongetje nog een mogen meerijden. Gold toen als luxe wagen.

 4. Schitterende auto die Packhard, gewoon klasse. Dit in tegenstelling met de laatste Panhard, die kon wel in het Oostblok ontwikkeld zijn.

 5. @Sjoerd als ik het me goed herinner, dan ben ik naar Heiloo gelopen. Doe ik een paar keer per maand. Eet er dan een slaatje op een bank. Net toen ik terug naar huis wilde lopen, kwam deze auto aanrijden en op een paar meter van me geparkeerd. Het trof ook nog eens dat het mooi helder weer was. Soms is fograferen wel erg makkelijk. ;-)

 6. @Hanscke; Van auto’s heb ik ook weinig verstand. Via het kenteken kan je bij de RDW en op wikipedia veel info vinden.

 7. @Nicole; Ze zijn erg zwaar en verbruiken veel brandstof. Maar goed dat onze wegen niet overspoeld worden met dit soort auto’s.

 8. @Emigrant. Uit m’n jeugd weet ik ze niet te herinneren. Die in Frankrijk stond bij een kleine autoshow waar ik wat foto’s maakte. Als ik ‘m zo los in wild tegen was gekomen, dan had ik ‘m zeer waarschijnlijk niet op de foto gezet. Ben wel flink aan het zoeken geweest. Hij is net iets anders dan alle PL 17’s die ik vond. Toch zal ie wel van dat type zijn. Zal eens kijken of Frankrijk een tegenhanger van onze RDW heeft.

 9. Die onderste Panhard ken ik uit mijn jeugd.
  Hij had een vreemde takt weet ik nog.
  Hij had ook maar twee cilinders.

 10. fruttekoek

  Fraaie automobielen!
  Zelfs die Packard in Schoorl is mooi, maar dan van lelijkheid.
  Bij die Panhard & Levassor in Hoorn is duidelijk waar het woord ‘kofferbak’ vandaag komt.

 11. Die onderse is een Panhard PL 17 Tigre. Naast de extra strip over de neus heeft ie wat meer pk’s. Door al het gezoek kwam ik een youtube-filmpje tegen van Jay Leno die zo’n geinig autootje heeft.

 12. Dit is inderdaad een prachtige auto Ximaar!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: