Feb-23: Lekker Fietsen

Ik loop al weken langs deze fiets, die daar zeer regelmatig (en dus mogelijk langdurig) aan een lantaarnpaal is vastgezet. Pas onlangs zag ik dat het woord ‘LEKKER’ op de framebuis onder het zadel is te lezen:

Bij nazoeken blijkt dat een Amsterdams fietsenmerk te zijn. Iets dat ook te af te leiden is van het XXX-wapenschildje aan de voorkant. Op de site van Lekker zijn nu alleen nog e-fietsen te vinden.

Afgelopen week waaide het lekker. Op 6 februari werd het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen 2022 verreden. Dat gebeurt traditiegetrouw op de Oosterscheldekering tegen de wind in. De fiets hierboven mag niet meedoen, omdat die versnellingen heeft. Moet dus op een eenvoudige fiets met 1 vaste versnelling.

Er stond windkracht 7 en achteraf ‘viel dat wel mee’. Een paar weken later kregen we Dudley, Eunice en Franklin. Vooral tijdens Eunice waaide het behoorlijk harder.

Na 2018 dus eindelijk weer een storm die in m’n diagram mag:

En ook maar met de hakken over de sloot. De ondergrens die ik hanteer is een gemiddelde van 100km/h gedurende 1 uur. Kwam volgens het KNMI op 101 km/h bij Vlissingen en Cabauw (Lopik). Daarmee is windkracht 11, die op die manier gemeten minstens 103km/h moet zijn, net niet gehaald.

Advertentie

Geplaatst op 2022-02-23, in Alkmaar, Fietsen, Klimatig, Rijwielmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Het is volgens mij wel al de wind met de meeste schade…

  2. Leuk grafiekje. In 2002 hadden we ook zo’n windvlaagje als recentelijk.

  3. @Sjoerd: Hier viel het mee vergeleken met 2018 en 2013. Dwz toen gingen er veel meer bomen voor de vlakte en kwam ik veel meer kapotte dakpannen tegen. Punt is dat dit soort stormen niet overal even hevig is. Die van 2018 en 2013 gingen minder landinwaarts, maar waren langs de kust heviger. Dat er meer schade is zal (als het om het geld gaat) ook komen omdat onze bezittingen als huizen sterk in waarde zijn gestegen. Vergeleken met 2018 zijn dus huizen bijna 50% in waarde gestegen. Dan gaan ook de kosten mee als er iets mee is. Zelf heb ik de indruk dat de hevige regenval op 18 juni 2021, toen hier in anderhalf uur ruim 90mm water viel (meer dan in een gemiddelde maand), veel erger was.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: