Mrt-09: Stadspoorten Amsterdam

Een maand geleden bedacht ik weer eens buiten Alkmaar (en Heiloo) te wandelen. Het was mooi weer en ik maak door de corona erg weinig vrijtreinendagen op. Heb gewoon geen zin om lang in de trein te zitten met een mondkapje op. Dan loop ik liever een rondje in de buurt. Op 10 februari wilde ik er toch uit en bedacht ik dwars door Amsterdam te lopen. Eerder blogde ik al over Sloterdijk waar ik uitstapte.

Vandaar liep ik langs/door 3 stadspoorten. Eerst de Haarlemmerpoort, die ik ken vanuit de trein. Zit dus aan de kant van Haarlem. Vervolgens om de Anthoniespoort gelopen. Die is beter bekend als De Waag. Je kan er doorheen, maar dan loop je dwars door een restaurant. Liet ik dus maar uit m’n hoofd. Het restaurant was daarbij gesloten.

De Montelbaanstoren, die ik ook op de foto had gezet, blijk ook bij de verdediging van de stad te horen. Heb ik er dus ook maar bijgezet. Geldt ook voor de Schreierstoren. Ben daar op de terugweg langsgelopen en het ding viel me totaal niet op. Misschien iets voor de volgende keer als ik voor de verandering van noord naar zuid door Amsterdam loop.

Als laatste werd het de Muiderpoort. Zoals gebruikelijk loop ik op gevoel. Ga dus niet de hele tijd op een kaart of op Google-maps kijken. Bij die laatste poort ging dat mis. Ik kwam bij de Weesperpoort uit, maar die is net als de Utrechtsepoort afgebroken. Niet erg, want de Muiderpoort is vrijwel identiek. Kwam dus vanaf de buitenkant door de Muiderpoort opnieuw de Amsterdamse binnenstad in. Na een kilometertje omlopen.

De Muiderpoort is nog een stukje (1 km) van het station Muiderpoort. Ik ben overigens teruggelopen naar Amsterdam CS. Bij elkaar heb ik zo’n 14 km door Amsterdam gebanjerd.

In de Chinesebuurt heb ik Chinees gegeten. Dat was wel apart. Dwz ik werd voor het eerst gevraagd naar m’n QR-code. Die stond op ‘internationaal’. Geen idee hoe ik dat kon veranderen in ‘Nationaal’. Na veel gepruts lukte me dat. Een nette zaak met weinig inzittenden. Was gewoon aan het eind van de middag en dan valt ook daar de drukte mee. Een tegenvaller was dat ze geen alcoholische drank schonken. Ben dus aan de thee gegaan.

Natuurlijk kwam ik onderweg veel meer bezienswaardig spul tegen. Ga ik vast nog wel een paar keer over bloggen.

Advertentie

Geplaatst op 2022-03-09, in Treinlopen en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Dat is een aardige wandeling, maar als er genoeg te zien is onderweg valt het toch wel mee.

  2. Amsterdam heeft idd mooie gebouwen, maar ik vindt het geen mooie stad.
    Erg rommelig en vervuild.
    Geen drank bij een chinees heb ik een keer meegemaakt in Amerika. Ik weet niet meer waarom, in dacht dat het was omdat het zondag was?

  3. @Bytheway: Het schijnt een eethuis te zijn en geen restaurant. Maar of dat hun volledig alcoholvrije aanpak verklaart?

    Ben wel een keer met de trein British Columbia ingereden. Meteen ging de bar dicht, omdat het op een zondag was. Duurde nog uren voordat we daar een station aandeden. Moest er destijds erg om lachen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: