Mrt-12: Miezerige Bloemetjes

Enkele dagen geleden maakte ik deze foto:

Deze bloemetjes waren ongeveer 5mm in doorsnede. Mogelijk worden ze nog iets groter. Hieronder het spul zoals je het ziet als je er langs loopt:


Dan is zo’n macrostandje wel leuk. Bij nazoeken blijkt het om een Sleedoorn te gaan. Ik ken de naam van een gelijknamige straat in Schoorl, maar weet niet dat ik ooit gedacht heb; ‘Hee daar staat een Sleedoorn’. Als het bloemetje in 2 voor 12 getoond zou worden, dan zou ik het antwoord schuldig blijven. Maar gelukkig zit in Google een fotozoekoptie. Bij Wikipedia staat dat deze struik 2 tot 6 meter hoog word. En dat ie bij bosranden voorkomt. Deze struik aan de rand van het Heilooërbos is een meter of 4 hoog en misschien wel net zo breed.

Advertentie

Geplaatst op 2022-03-12, in Regiomatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Ha, ik ken hem naturel en hij heeft niets met sleeën te maken. :-)

 2. Een mooie struik, op mijn blog van afgelopen vrijdag kun je hem als boom zien.

 3. De detailfoto spreekt tot verbeelding, mooi bloempje.

 4. Ik zou niet eens weten bij het woord sleedoornstraat, dat het om een bloem ging. Tenzij die tussen de hyacintstraat en de magrietstraat in lag.

 5. Van zo dichtbij zijn ze helemaal niet miezerig.

 6. @Nicole: Ik heb op de onderste foto een vierkantje gezet dat aangeeft waar ik de macro-opname heb gemaakt.

 7. @Mack: In Heiloo hebben ze een Sleedoorn als straatje tussen de Haagbeuk, Nicolaas Blokkerlaan en Krommelaan. Een nieuw buurtje met allemaal slingerstraatjes, behalve de Krommelaan die daar kaarsrecht is.

  In Schoorl is het logischer. Hun Sleedoornweg is te vinden bij de Boksdoornweg, Esdoornweg, Hagedoornweg en Meidoornweg.

 8. @Sjoerd: Is dat het witte boompje in het midden van de onderste foto? https://www.bvision.nl/2022/03/11/groeve-blom/ Hier in de buurt zie ik nu ook dat soort boompjes, die bloemmatig mooier gevuld zijn. Maar of het allemaal sleedoorns zijn weet ik niet. Sommige bloemetjes zien er net iets anders uit

 9. @Bertie: Ik ga nog op zoek naar een Amerikaanse Sleedoorn. ;-)

 10. @Bytheway: Zo’n macrostand werkt raar op een smartphone. De lens zit ver uit het midden en dat merk je. Je moet ook niet te ver af staan en niet teveel bewegen. Had nog wat andere gemaakt, waarbij er 1 volledig de mist in ging omdat ik door m’n knieën teveel bewoog.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: