Mrt-20: Donkerblauwe Winterjas

De laatste dagen is het overdag flink warmer. Heb dus weer m’n intermediate aan; een herfst/lente jas die minder lang is. Kon mooi m’n nieuwe winterjas in de was. Deed er nog een donkerblauwe broek bij, wat donkere sokken en wat handdoeken. Hou wel van een redelijk gevulde trommel.

Nou waren die handdoeken wit en na deze wasbeurt zien ze er nu zo uit:


Mooi egaal roze. Heb er een washandje bijgezocht voor de originele kleur. De donker blauwe broek heeft nu ook roze broekzakken aan de voorkant. Ziet niemand iets van, ze zitten in en niet op de broek.

Die roze kleur is van de voering van de winterjas. In de mouwen zit een rode voering, die nog altijd rood is. Heb nu 3 rozegekleurde handdoeken, die eerder gebroken wit waren. Geen probleem, doe daar niet moeilijk over. Heb ook grijze en lichtbruine handdoeken. De rest had geen last.

In 29 jaar dat ik zelf was, is het de eerste keer dat me dit overkomt. Doorgaans was ik onbetrouwbaar spul eerst op de hand. Dacht dat dat bij deze ‘betrouwbare’ jas niet nodig was. Moest wel meteen aan Tante Til denken:

Advertentie

Geplaatst op 2022-03-20, in RTV-matig, Ximatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Haha been there..

  2. ik heb eens tijdens een stageperiode wat dingen in de biotex gezet, en dat enkele dagen, wellicht zelfs een week vergeten. Ik kan je vertellen dat alles een beetje dezelfde kleur had gekregen. Na afloop van de stage, waar ik gewoon alles gedragen heb, is alles naar het rode kruis gegaan.

  3. Overkomt de beste wel eens, ook jou. ☻

  4. Mij overkwam het in de jaren 70 van de vorige eeuw met witte uniformen, kwamen grauw uit de was vanwege een verdwaalde BEHA, mijn moeder wist er raad mee door ze opnieuw te wassen met een zakje blauwsel toegevoegd en daarna gingen de jurken ouderwets in de zon op de bleek. Ze knapten er behoorlijk van op.

  5. Vroeger dacht ik dat de wasvoorschriften maar onzin waren. Heeft me wat mooie kleding gekost. Het was een harde les. Een van de vele levenslessen die nog zouden volgen.

  6. Dat verzin je toch ook niet inderdaad. Dat de voering van een jas zo kan afgeven. Gelukkig zijn zachtroze handdoeken ook best mooi : )

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: