Apr-18: Weer terug naar Waterfox

En dan bedoel ik de browser Waterfox Classic. Had ik afgelopen december afgeschreven. Hoofdreden was dat ik er geen TV meer mee kon bekijken. Mijn laptop gebruik ik ook al anderhalf decennium als TV. Spaart stroom en kijkt voor mij als alleenkijker prima. Heen en weer schuiven gaat met een laptop ook handiger als met een TV. Tijdens het TV-kijken kan ik ook mailen of twitteren om maar wat te noemen. En ik heb niet voor niets een laptop met een prima geluid.

In december deed helaas de TV het niet meer. Dwz wel terugkijken, maar niet de live-streams. Na Chrome werd het dan maar Firefox. Die doet het goed en kan ik beter aanpassen dan Chrome. Let wel dat ik Waterfox nog veel beter kan aanpassen. Jammer dat Firefox verChromed is en daarmee veel add-ons niet meer ondersteunt. Dacht er destijds over om via CSS FireFox zo in te richten als WaterFox. Dat leek me echter teveel werk en het was maar de vraag of me dat zou lukken.

Onlangs kwam ik er achter dat het TV-probleem helemaal niet in Waterfox zat, maar in een add-on (I don’t care about cookies) die korte metten maakt met cookiesgezeur. Toen ik die uitschakelde deed de TV het weer prima de luxe. Die add-on kan je per domein uitschakelen. En dat heb ik nu voor npostart.nl gedaan.

M’n browservoorkeur staat dus weer op Waterfox Classic, dat er bij mij zo uitziet. Voor een paar dingen als Google Maps 3D en WordPress-Editor gebruik ik Firefox. Bij Waterfox ben ik verlost van die tabs en de tabbalk en kan ik veel effectiever zoeken binnen domeinen en op de pagina. Al dat zoeken doe ik weer gewoon op 1 plek bovenin.

Advertentie

Geplaatst op 2022-04-18, in RTV-matig, Webmatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Waterfox heb ik ook gebruikt, ik had daar het nadeel dat op een gegeven moment fireftp het niet meer deed, ook in firefox niet. Nu gebruik ik daarvoor WinSCP en als browser gebruik ik Edge en Google als searchengine. Wel maak ik gebruik van een VPN.

  2. Wat ingewikkeld allemaal, ik laat Apple het werk doen.

  3. @Marieclaire: Ik heb maar een stuk of 5 wensen en die zijn bij Safari en MacOS (zover ik na kan gaan) volledig onmogelijk. Eigenlijk net zo beroerd als Edge binnen Windows.

  4. Voor alle privé-browserij gebruik ik voornamelijk firefox. Maar voor mijn werk gebruik ik diverse browsers door elkaar. En dan heb ik op de smartphone nóg weer een andere browser. Het is een janboel. Maar ik kan daardoor wel met alles overweg.

  5. Van Waterfox als browser had ik nog nooit gehoord. Ik ben gewend aan Google Chrome moet ik bekennen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: