Apr-22: Corona en Griekenland

Vrijwel overal in de wereld loopt het aantal dagelijkse coronadoden sterk terug. De echte uitzondering is Griekenland. Geen idee waarom die zo slecht scoren. Ze zijn redelijk goed ingeënt. Kon er nog geen artikel over vinden. Per miljoen inwoners sterven daar dagelijks 5,7 mensen aan corona. In NL is dat 0,4. Waarbij je het Nederlandse getal bijna mag verdubbelen voor het werkelijke aantal. (Ter referentie: Aan roken sterft in NL 3,2 mensen per dag per miljoen inwoners.)

In meer landen zal er onderregistratie zijn. Ik gebruik voor mijn maandelijkse overzicht de getallen van Wikipedia/JHU. Behalve voor de Ukraine. Dat land registreert niet meer door de oorlog. Ik heb daar een redelijke schatting voor gemaakt in lijn met de ontwikkelingen in hun buurlanden.


Er zijn nog 3 landen waar het duidelijk niet goed gaat. In Zuid-Korea zakt het inmidels en in Finland blijft het stabiel hoog. In GB is het aantal sinds vorige maand verdubbeld. Letwel dat ik een gemiddelde neem over 7 dagen, waarmee ik administratie-fluctuaties wil voorkomen. Sommige landen melden nog maar 1x per week of nog minder. Bij GB lijkt het echt structureel te zijn.

In België en Portugal stijgt het aantal doden weer licht en in landen als Oostenrijk, Italië en Duitsland zakt het duidelijk minder snel.

Wereldwijd ziet het er beduidend gunstiger uit:

Daar mist dan wel de Ukraine in, waar circa 100 coronadoden per dag te betreuren zijn. Ik sluit ook niet uit dat de onderregistratie toeneemt door minder PCR-testen en meer zelftesten. Maar dan nog zal er zeker een dalende trend zijn.

Advertentie

Geplaatst op 2022-04-22, in Overmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Oeps, mijn dochter gaat naar Griekenland op vakantie.

  2. @Sjoerd: Het lijkt vooral rond Athene (Attika) en Thessaloniki te zijn. Maar daar wonen dan ook de meeste mensen. Eerder was het heel erg in het aangrenzende Bulgarije. https://greekcitytimes.com/2022/04/20/greece-covid-cases-exceed-10000-46-dead/ ondersteunt dat.

  3. Dat is inderdaad wonderlijk zeg!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: