Apr-25: Royale Bentley

Het mag inmiddels bekend zijn dat ik dagelijks een paar rondjes flink door stap. Het meeste speelt zich af in Alkmaar, waarbij ik na een kilometer of 4 nog wat boodschappen meeneem. Nou woon ik ook dicht bij Heiloo en loop ik regelmatig naar hun winkelcentrum. Is 4km heen en 4km terug.

De laatste keer ontmoette ik in het bos een echtpaar uit Andijk. Zij waren aan het wandelen met een app. Ik zag ze dus erg naar hun app-araat staren. Vroeg of ik ze kon helpen. Ken er inmidels de omgeving voldoende. Ze legden het appgedoe uit. Ik vroeg of de route ook door Ter Coulster liep. Daar is een fraai theehuisje. Dat stond idd op het routekaartje.

Toen ik wat genuttigd had in het zonnetje, bedacht ik voor de verandering m’n eigen zwerf-ommetje te vergroten door Ter Coulster. Dat is circa 2 kilometer langer. Ter Coulster is een langgerekte oprijlaan (met poortwachters) richting A9 met aan weerszijde een strookje bos. Verderop word het landgoed een stuk breder.

Ik weet dat er een achteruitgang is en na een keertje mislopen vond ik die.

Vervolgens stond er zomaar een zeer bejaarde Bentley op m’n pad. Ding heeft een speciaal Brits kenteken. Verder blonk ie mooi in de zon en de enorme koplampen vielen natuurlijk op. Er zat ook een glazen tussenwand in tussen de voor- en achterstoelen. De deuren gaan nog op de verkeerde manier open en er zit tussen de deuren zo’n mooie uitklap richtingaanwijzer.

Kortom een plaatje. Ook al omdat er niets omheen stond. Kon dus van alle kanten mooie foto’s maken. Thuisgekomen zocht ik ‘m na. Daarbij vond ik een bladzijde van een Duits boek (om dat boek te promote), waarin deze auto met hetzelfde kenteken stond. Hij is van 1936 en was destijds van Koning Geoge VI. Dat kenteken was van diezelfde koning en had 3 jaar op een eerdere auto gezeten. Ding is uit 1936. Kortom reden genoeg voor een fotopagina.

Een jaar of 5 eerder had ik in Almere een Bentley racewagen op de foto gezet. Die schijn uit 1932 te zijn, maar volgens wikipedia werd het model gemaakt tot 1930.

Advertentie

Geplaatst op 2022-04-25, in Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Een juweel! En dan die kleur, fantastisch.

  2. Een schitteren auto, ik vrees dat ik daar ook bij stil zou staan…

  3. Leuk zo’n onverwachte vondst tijdens een wandeling Ximaar.

  4. Leuk voor iemand die van poetsen houdt.
    De oldtimer die ik gebruik was ik af en toe, heel voorzichtig.

  5. Idd, een geweldig mooie auto, zeker iets om bij stil te staan.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: