Apr-28: Voordat de bom valt

Hennie Vrienten is net op tijd het hoekie om..
..voordat de bom valt:

Een liedje uit 1983, toen we ons flink zorgen maakten om de achterlijke hoeveelheid kernwapens en de bijbehorende koude oorlog.

Met Trump heb ik ook wel eens gedacht dat ie maf genoeg is om kernwapens in te zetten. Een groot deel daarvan is tig keer groter dan wat de Amerikanen in WWII op 2 Japanse steden hebben laten vallen.

Inmiddels is Putin opgeschaald tot malloot, die het in z’n hoofd kan halen om zoiets in te zetten. In het begin werd nog gedacht ‘dat gaat ie vast niet doen’. Inmiddels zijn experts daar niet meer zo zeker van. Luister daarvoor naar de recentste podcast van GBJ Boekestijn en Rob de Wijk.

Inmiddels raken z’n tanks op en zal het in Rusland beroerder gaan door alle boycotmaatregels. Dat terwijl Putin snakt naar een overwinning op z’n oude dag. Beatrice de Graaf heeft duidelijk aangegeven wat hem drijft.

Putin zal niet zo dom zijn om een kernbom op de Ukraine te gooien. Door de wind zal Rusland en Moskou daar ook last van krijgen. Zelf denk ik dat ie eerder een kleintje op de Rotterdamse havens gooit, om te zien hoe het westen daar op reageert. Zo zijn met hetzelfde testidee Polen en Bulgarije van het russische gas afgesloten.

In Rotterdam word erg veel olie en vloeibaar gas overgeslagen. Gasprom raakt zo een stevige concurrent kwijt. Daarbij heeft Putin moeite met het MH17-gedoe en het Internationale Gerechtshof in De Haag. Ik neem aan dat de klap op 8 mei zal plaatsvinden, zodat ie daarmee kan pronken op 9 mei, de russische dag van de overwinning.

Advertentie

Geplaatst op 2022-04-28, in Overmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Ik verwacht dat hij dat echt niet zal doen, hij heeft al niets meer mee, dan krijgt hij de hele wereld tegen.

 2. fruttekoek

  Ik hoop vurig dat je voorspelling niet klopt, maar hou er stiekem wel rekening mee dat Poetin krankzinnig genoeg is om het te doen. Hij moet immers met een overwinning uit de strijd komen; welke dan ook.

 3. Hij is onvoorspelbaar, denk ik, in zijn grootheidswaan kan hij onverwachtse dingen bedenken.

 4. Putin is hypocriet en gevaarlijk, maar ik zou hem niet onvoorspelbaar noemen. Dit zagen we toch al lange tijd aankomen? Tijdens die hoogtijdagen van Doemaar heb ik trouwens nog eens meegemarcheerd in een antikernwapendemonstratie in Hoogezand-Sappemeer. “Nait soez’n, gain bom’n” riepen we. Ik herinner me vooral de voornaamste reden om mee te doen: het was gedoogd spijbelen. Over hypocriet gesproken…

 5. @Mark en Bertie: Als mijn voorspelling uitkomt, dan is Putin uiterst voorspelbaar. ;-) Beatrice de Graaf en Rob de Wijk vinden Putin overigens ook voorspelbaar als je zijn manier van denken probeert te begrijpen. Dat is misschien niet onze manier, maar dat gold/geldt ook voor Trump.

 6. @Sjoerd: Hij heeft al de hele westerse wereld tegen, daar gaat weinig aan veranderen. De westerse wereld (inclussief Australië en Japan) beslaat echter maar een kwart van de wereldbevolking.

 7. Ook ik heb mijn vrees met wat die malloot gaat doen, wij (de westerse wereld) wordt al meer in het conflict gezogen, het gaat zo wie zo alleen maar verliezers opleveren.
  Ik hoop dat hij vandaag of morgen bezwijkt aan hartproblemen o.i.d.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: