Mei-08: Keukenhof

Een week of 3 geleden liep ik voor het eerst door de Keukenhof bij Lisse. Een oomzegster werkt op de Keukenhof en wilde die graag eens met mij en haar zoon bezoeken. We zijn al vaker van plan geweest om iets af te spreken, maar de laatste keer was inmiddels alweer jaren geleden. Nu was het mooi weer en kwam het er eindelijk weer eens van.

Ik heb geen auto en zat eerst nog te bedenken of ik een fiets mee zou nemen naar station Hillegom. Kon ook voor de speciale bus vanaf Schiphol kiezen. Uiteindelijk ben ik zonder fiets naar Hillegom getreind en heb vandaar 5km gelopen. Tegenwoordig draai ik m’n hand daar niet voor om. Puntje was wel dat de route belabberd was. Bij het station nog wat trottoirs, maar al snel moet je een te smalle 60km-weg delen met auto’s en onervaren fietsers.

M’n nicht met zoon kwam met de bus vanaf Leiden. Op de Keukenhof was het behoorlijk druk en dan vooral bij de ingang en een stuk daarna. Er werd met tijdslots gewerkt en tot 14 uur was het volgeboekt. Niet zo erg, dan hoefde ik niet te vroeg uit bed. Na de rondvaart en een bezoekje aan de molen werd het rustiger. Dwz er was nog wel flink volk in het orchideënpaviljoen.

Daarna lukte het me steeds beter om foto’s te maken zonder drommen mensen erop. Hier een serie foto’s in 2 delen. Natuurlijk heb ik ook foto’s gemaakt van m’n nicht en haar zoon. Haar iPhone begaf het al snel door een laadprobleem. Ze had een adapter mee, maar het ding wilde niet opladen. De foto’s van hen en af en toe mezelf publiceer ik niet. Heb ze natuurlijk wel aan haar opgestuurd.

Haar dochter en man konden niet door werk en school. Die zou ik later ontmoeten in Leiden. Ook een reden om geen fiets mee te nemen. Ben dus met hen in de Keukenhofbus naar Leiden gereden. Daar hebben we op het station eerst maar eens een ander oplaadsnoertje gescoord en dat bleek dan ook het probleem te zijn. Opladen (bij een Starbucks) werkte nu prima.

Was ook wel nodig. Ik had niet het telefoonnummer van haar man en/of dochter en mijn nicht wist dat niet uit haar hoofd. Inmiddels was het een uur of 7 en zaten we gezessen op een leuk terras. Dwz de studerende had nog een studiegenote mee. Het bleef prima weer. Uiteindelijk was ik rond een uur of 11 ’s avonds terug in Alkmaar.

(Een paar dagen later trof ik in Alkmaar een soort Bijkeukenhof, die er nu nog altijd redelijk bij staat.)

Advertentie

Geplaatst op 2022-05-08, in OV-matig, Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Ik ken het alleen van de plaatjes…

 2. Leuk zo’n familie-uitje. Ik was er vorig jaar en vond het erg mooi. Maar die drukte weerhoudt me voor nogeens. De hortus in Leiden is ook schitterend. De stad Leiden sowieso

 3. Oh, die eend en die kever komen niet in mijn virtuele garage, die kunnen straks naar de sloop…

 4. Die bijkeukenhof is zéker zo mooi!

 5. Leuke foto’s. Wist niet dat het zo mooi was.

 6. Een bloeiende struik in mijn eigen tuin maakt me blij. De Keukenhof… het zal wel.

 7. Mooie impressie. Ik ben er een keer geweest en vond het de moeite waard, maar zou voor een tweede keer niet gaan.

 8. Ik kan me voorstellen dat het niet fijn wandelde langs zo’n 60 km weg Ximaar. Maar de keukenhof lijkt me wel heel mooi.

 9. @Nicolle: Eigenlijk zouden ze het station van Lisse in de lente moeten heropenen. Dan is het maar 1km lopen en kan dat langs een veiliger vrijliggend fietspad.
  https://goo.gl/maps/4otjoRRUKgV9FTpW7

 10. Het blijft oogstrelend die bloemenpracht. Ik ben er ook eens geweest een jaar of vijf terug.
  Niet iets waar je ieder jaar heen hoeft te gaan, buiten dat in mijn eigen tuin staan ook mooie bloemen.

 11. Wat hebben wij toch veel gemeen, ik heb ook een fiets en zelfs twee oomzegsters, helaas geen oomzeggers.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: