Mei-19: Koud Hè

Gisteren weer eens een vrijtreinendag opgenomen vanwege familieomstandigheden in het midden des lands. Ik koppelde daar een flinke boswandeling aan van circa 17km. Met ruim 26 graden was het behoorlijk warm. Kom ik op m’n eindpunt aan en dan zie ik een auto met dit kenteken uit Karlsruhe. De bestuurder laptopte nog wat na op de kofferbak. Ik maakte een opmerking dat ik zijn kenteken met dit weer verfrissend vond. Hij kon er wel om lachen. Ik liep door, maar bedacht me. Keerde terug om er toch nog maar even een foto van te maken. Zo vaak tref je dit niet. Vond ie prima. Niet veel later zat ik aan het Bier.

Er is een groep bloggers, die wekelijks tegenstelling-onderwerpen aansnijden. Zelf heb ik daar weinig mee, maar deze zou prima in de tegenstelling heet-koud passen. Het valt me nu pas op dat het een Passat betreft.

Advertentie

Geplaatst op 2022-05-19, in Klimatig, Overmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 17 reacties.

 1. Leuk blog!

  Vrolijke groet,

 2. Dat laatste was me even ontgaan…

 3. Je ziet hier (omgeving Nijmegen) wel vaker bijzondere Duitse kentekenplaten o.a. KL*EUR en GE*LUK, maar met dit weer is KA*LT wel een hele mooie.

 4. @Dhyan: KLE-UR is hier ook al eens voorbij gekomen.
  https://ximaar.wordpress.com/2015/08/02/aug-02-162-is-rood/

 5. Wauw 17 kilometer! Dat is een flinke tippel Ximaar!

 6. @Nicole: Niet in 1x doorgelopen. Tussenin zat een crematie van een zwager die ook graag in de natuur wandelde.

 7. :-) De duitsers kunnen er inderdaad wel wat van…. ik ben zelf ook wel eens nummerborden tegengekomen met lettercombi’s die op zijn zachtstgezegd nogal wat vraagtekens opriepen en waarbij ik me dus afvroeg… ‘mag je die ook weigeren?” en ‘wat als die nou op de auto van je dromen zit?

  hoe dan ook… leuk blog eromheen, dat dan weer wel ;-)

 8. Zo met een treinendag in Alkmaar neergestreken.

 9. @MelodyK: Dat je zo’n bijzondere naam op je kenteken krijgt is toeval. Doorgaans zijn deze bijzondere nummers koopnummers uit een arsenaal waaruit je kunt kiezen. In de kreis KLeve kun je dan bijvoorbeeld Kl*eur kopen maar ook Ge*luk (van Gelsenkirchen).

 10. @Dhyan: Het weer in Alkmaar viel me gistermiddag tegen. Hoop dat je/jullie toch nog een leuke dag hadden.

 11. @Dhyan/MelodyK, Toen ik er en opmerking over maakte keek de chauffeur even alsof ie zich dat nooit had gerealiseerd voordat ie er zeker wel om kon lachen. Weet ook niet of het zijn eigen auto was, of 1 van de zaak. Hij was in elk geval voor z’n werk op pad.

 12. @Ximaar: Ja leuke dag gehad. Het waaide flink en de wind was nogal koud, maar voor de rest viel het weer erg mee. Ik moest veelvuldig aan je denken, het is per slot van rekening jouw stad.

 13. Ik zag onderweg net een witte Mercedes met het kenteken GEL*UL langs komen.

 14. @Dhyan: Dat is nog een oud kenteken van Geldern.

 15. Geinig gevonden :)

 1. Pingback: Tegenstelling #586 – Melodyks

 2. Pingback: Tegenstelling #587 – Melodyks

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: