Jun-09: Scoottandem en Duofiets

Onlangs wandelde ik langs de AH-XL en viel m’n oog op een rommelmarkt. Daar was niets van m’n gading bij. Maar er stond wel een grappig apparaat geparkeerd met daarom een vrouw met fleurige hoofddoek. Even later kwam ook de man en bestuurder van het ding aanlopen. Bedacht er een foto van te maken zonder herkenbare mensen. De man ging echter zitten op een manier van kom maar op met die foto. Ik zei dat ik die al had gemaakt. Ging me echt om het voertuig en niet om de personen.


Dit ding had ik nog niet eerder gezien. Hij lijkt me wel handig. Vaak zie je beide achter en soms naast elkaar rijden, elk op een eigen scootmobiel. Zeker naast elkaar is onhandig. Zo ver ik weet mogen alleen 2 fietsers in Nederland naast elkaar fietsen. Een fiets naast een scootmobiel is volgens mij niet toegestaan, laat staan 2 scootmobiels of bijvoorbeeld 2 bakfietsen.

Regelmatig kom ik ook duofietsen tegen zoals deze foutgeparkeerde op een bushalte en ribbeltegels voor visiueel gehandicapten met taststok:

Gehandicapten met een hulphond hebben overigens minstens zoveel last van een dergelijke parkeerder. De kans is groot dat de hond er niet omheen wil vanwege ruimtegebrek en de verhoogde halte zorgt ervoor dat ie niet over het vak voor de bus zal gaan.

En daar zit ook precies het probleem op fietspaden. Veel fietspaden zijn eigenlijk te smal voor dergelijke voertuigen. Achterelkaar is dan een betere oplossing, maar minder sociaal.

Dit probleem doet zich ook voor met kinderwagens voor 2-lingen of een 2 kinderen die vlak achter elkaar geboren worden. Daarvoor heb je kinderwagens die breder sijn en de kinderen naast elkaar zitten of liggen. Dat geeft vaak gezeur met deuropeningen. Denk dan ook hoe gaat dat met een 3- of 4-ling.

Achterelkaar is dus ook wat dat betreft handiger. Maar ook dat wordt met een 4-ling erg lang tenzij je gaat stapelen. Ooit kwam ik deze tegen voor een 5-ling?

Die duofiets had overigens prima op een geschiktere plek gepast en dan was het niet verder lopen geweest naar het restaurant dat zij bezochten.

Advertentie

Geplaatst op 2022-06-09, in Alkmaar, Rijwielmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Die voor die vijfling is wel echt super… Twee scootmobielen naast elkaar is levensgevaarlijk…

  2. @Sjoerd: Het schoot me net op tijd te binnen, dat ik die 9 jaar geleden bij Braunschweig op de foto had gezet. Vraag me nog altijd af of het voor een soort kinderopvang was, of dat ze werkelijk een 5-ling hebben. (Achterafgezien had ik gewoon aan moeten bellen en vragen.) Ondanks de compacte uitvoering krijg je dat ding hier alleen door de AH-XL. Bij andere supermarkten kan je er de bocht niet mee maken. In de meeste liften zal je ‘m net zo min krijgen. En hij stond niet voor niets buiten. ;-)

  3. Geweldig dat er zoveel mogelijkheden zijn voor langzaam vervoer. Maar er is meestal geen plaats voor op de weg. Jammer. We zullen aan de personendrones moeten. 😁

  4. Ik zie nog een stukje bloot been, mag dat wel?

  5. Wat een handige scootmobiel. Zo kun je toch lekker samen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: