Jun-19: VolgerTsunami

Op 15, 16 en 17 juni zijn er plotseling 22 volgers bijgekomen op dit blog. En dat vind ik raar. Tot die tijd had ik er 88 in 11 jaar. Een deel daarvan zal me vast niet meer volgen. Hoeft ook niet, volgen kan ook via RSS of door spontaan langs te komen. Let wel; zelf volg ik op die manier niemand en lees toch snel een blog of 50.

Opvallender is dat die 22 nieuwelingen allemaal mannen zijn van circa 38 jaar met een Nederlandse naam. Die 38 jaar valt af te leiden uit de accountnamen die allemaal een jaartal tussen 1979 en 1989 aan het eind hebben. Tot dan was het 50/50 m/v, doorgaans zonder jaartal en ook namen die niet Nederlands klinken. Ze hebben ook allemaal net voor die tijd een account bij WordPress.com aangemaakt, waar nog geen enkel bericht op geplaast is. Maar om mij (of andere WordPressers) te volgen is een account bij WordPress niet nodig, dat kan gewoon zonder.

Ik ben nagegaan of ik specifiek over iets heb geblogd dat mannen aanspreekt. Kon niets vinden. Het is ook zo dat daarna het aantal unieke bezoekers niet is gestegen, eerder een beetje is gedaald. Het aantal paginabezichtigingen per bezoeker is wel meer dan verdubbeld. Je zou dat eerder andersom verwachten.

En geen van die nieuwe volgelingen heeft een poging gedaan om een reactie te plaatsen. dat laaste zou ik wel leuk vinden. Tik een reactie onder een bericht dat je aanspreekt en zet er bijvoorbeeld in waarom je me bent gaan volgen.

Ik heb een vermoeden dat dat niet gaat gebeuren. Ook al krijgen ze nu dus een mailtje dat dit nieuwe bericht is geplaatst. Denk eerder aan een of andere bot die mannennamen van bijvoorbeeld een voetbal- of autosite heeft gehaald en daarmee volgers spamt. Overigens geen idee waarom iemand zo’n bot zou maken.

Maar mogelijk komt het doordat deze nieuwe volgers me op hun iPhone, Smartphone of Tablet zijn gaan volgen met een WordPress-app die dan standaard bij WordPress een account aanmaakt. Zelf gebruik ik dergelijke apps niet en zou niet weten hoe dat gaat.

Bij deze ool een vraag aan mede-Wordpress.com-bloggers, of ze ook rond diezelfde periode een tsunami van nieuwe volgers er bij hebben gekregen en of dat dan ook allemaal mannen zijn.

Geplaatst op 2022-06-19, in Webmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Nee hoor, hier is het net zo rustig als altijd.

 2. niet grappig die onlogische veranderingen in tendenzen. Ik heb geen nieuwe volgers erbij gekregen pas.

 3. Ik heb er ook geen enkele last van.

 4. Je denkt onwillekeurig aan een bot onder verschillende namen.
  Bij de spam vond ik maandenlang iemand die na elke verwijdering een nieuwe voornaam achter zijn/haar naam plaatste, zoiets als (verzonnen) abctim, abcjane, abcharry enzovoorts. Engelse namen.
  Of ze vallen op je mooie ogen. ;)

 5. Geen tsunami, maar ik heb zeker 1 email volger die ik heb geblokkeerd omdat die spamberichten stuurt met links naar porno sites. Ook heb ik een email volger die spamt in de zin dat alle niet overheidsgezinde berichten worden voorzien van nutteloze commentaren met de voorgekauwde propagandateksten.

  Maar ook komen gewone berichten van echte volgers in de automatische spamselectie terecht. Om die er uit te vissen moet ik dus de spambak steeds door nemen en handmatig corrigeren. Dat probleem hebben ook andere bloggers gemeld.

  Waarschijnlijk gaat er iets mis in de spam routine van WordPress.

 6. @Vlierbloesem: Bij mij gaat het met de spambak het laatste jaar wel goed, zit voor 99% echte spam in en voor minder dan 1% is het geen spam. Deze figuren zijn ook niet in de spambak gekomen. Ze volgen wel maar hebben nog net gereageerd.

 7. Vreemd is het wel. En nee, gelukkig geen last van ( ik klop het af). Ik heb mijn vaste volgers en af en toe komt er via via eentje bij. WP roept af en toe wel dat mijn statistieken door het plafond gaan. Eigenlijk interesseert me dat niet. Het is bovendien lichtelijk overdreven en vermoed er marketing achter. Ik schrijf wat ik kwijt wil en wie het wil lezen, is welkom.
  In FB heb ik soms last van mannen met vreemde profielen die vriendje willen worden. Het is zo doorzichtig dat ik niet snap dat ze het zelfs proberen. Al die verzoeken mik ik weg en dan is het weer tijden rustig.

 8. Ik denk het niet. Zouden jouw foto’s van ‘klassieke auto’s’ iets in gang gezet hebben?

 9. reactie op de suggestie van Koen: ik rij zelf in een auto van 37 jaar oud, krijg daarover de laatste tien jaar ongeveer een keer per jaar waarderende teksten van iemand die me aanhoudt, vijftig vijftig is de manvrouw verhouding van de commentaargevers.

 10. Nou je het zegt, ik heb er ook wel een paar bij. Maar niet zo veel dat ik wantrouwend werd over de bron.

 11. Inmiddels heb ik een vermoeden, maar de logica die daarbiij hoort snap ik nog niet. Zou inhouden dat andere bloggers hier geen last van hebben (gehad). Bij mij is het overigens ook al enkele dagen over. Het kwam plotseling en verdween plotseling. Ga er van uit dat er maar 1 of 2 personen achter al die nieuwe accounts en volgers zitten. Het heeft mogelijk iets te maken met wat ik op twitter opmerkte over de nieuwe sponsor van AZ. Ga ik nog apart over bloggen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: