Jun-29: Baarnse Minibieb

Deze opvallende minibieb trof ik ik Baarn:

Zelf lees ik weinig tot geen boeken, maar de kastjes voor de minibiebs vind ik soms wel erg leuk. Dit is meer een boekenhuis. Hier nog een foto met 1 deur open. Ik zie daar draadjes in die rechterkant en het zou me niet verwonderen als er iets van verlichting in zit.

Vanochtend (30 juni) bedacht ik er nog eens beter rond te kijken met StreetView. Het is nogal een apart ontwerp. En idderdaad, je ziet hierboven in het klein de rechter zijkant van een woonhuis dat er achterstaat. Dat was destijds niet te zien door de hoge heggen en andere begroeiing. Ik moest terug naar een Streetview-opname van 2009 toen een eerdere bewoners minder met omhuiselijk groen hadden.

Mijn vader stak flink wat mensweken in poppenhuizen. Die waren nog een maatje groter. Nadeel is dat die bij verzamelaars thuis staan en deze minibieb kan je gewoon aan de weg bewonderen. Hieronder 1 van zijn bouwwerken, waarbij die ook het totale interieur figuurzoeg:

Best jammer dat ie ver voor het minibieb tijdperk is overleden.

Advertentie

Geplaatst op 2022-06-29, in Overmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Wie weet hoe lang die nog buiten staat…

 2. Daar kun je een leuk logeerhuisje van maken.

 3. Heb nog een foto gevonden (en onderaan het bericht toegevoegd) van een poppenhuis die m’n vader rond 1985 heeft gemaakt.

 4. Oh geweldig dat poppenhuis. Die minibieb mag er ook zijn!

 5. Onder de indruk!

 6. Ik wil zo spelen met dat poppenhuis.

 7. @KnutzEls; Was idd niet voor kinderen. De stoeltjes en dergergelijk waren daar te fragiel voor. Weet van een vrouw waar ie een zo’n huis voor maaktje, die het als pronkstuk in de woonkamer had. Ze had er poppen in voorzien van eigen kleding en ook allemaal tafelkleedjes en gordijnen gemaakt. Daar heb ik helaas geen foto van.

 8. Ik heb net een StreetView-opname toegevoegd van het huis dat achter de minibieb staat. Ten tijde van de foto kon ik de relatie niet leggen door het vele en vooral hoge groen.

 9. leuk idee van dat biebhuis.
  Ik heb nooit het idee gehad dat poppenhuizen echt voor kinderen waren. Mijn eigen dochter heeft er wel één gehad. Een heel eenvoudige en ik heb plastic meubeltjes gekocht, zelfs een wctje. Toch heeft ze er niet veel mee gespeeld en mijn fantasie liet mij in de steek om het haar voor te doen

 10. Wat een prachtige miniebieb is dat Ximaar. Dat is een van de mooiste die ik tot nu gezien heb.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: