Jul-01: Nieuw Dijk en Waard Deksel

Onlangs bedacht ik even langs het gemeentehuis van Heerhugowaard gemeente Dijk en Waard in Heerhugowaard te fietsen om er op een specifieke plek te kijken. Daar lag een putdeksel van gemeente Heerhugowaard en die was (zoals ik al een beetje vermoedde) vervangen door een nieuwe met het wapen van Dijk en Waard.


Die gemeente is begin dit jaar gevormd uit gemeente Langedijk en gemeente Heerhugowaard. Daarmee bestaat de naam Langedijk niet meer. Dat was alleen een gemeentenaam en niet een woonplaatsnaam zoals sommige mensen al jaren denken. Langedijk omvatte 6 woonplaatsen; Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, Sint Pancras en Koedijk gem Langedijk.

Gemeente Heerhugowaard bestond uit 2 plaatsnamen; Heerhugowaard en De Noord. Onder De Noord vielen/vallen ook Veenhuizen en de helft van het Verlaat. Die laatste 2 hadden al een wit bordje, maar nu zie ik dat het blauwe woonplaatsbord van De Noord ook al jaren door een witte is vervangen.

En nu staan er dus 3 gemeentedelen op de website van Dijk en Waard; Heerhugowaard (waarschijnlijk incl. De Noord), Langedijk (Oudkarspel t/m Broek) en Sint Pancras (waarschijnlijk incl. het stukje Koedijk).

Natuurlijk staan er ook nog her en der wegwijzers naar Langedijk en ik ben benieuwd of die ooit aangepast gaan worden.

Bij deze ook nog het eerdere putdeksel van gemeente Heerhugowaard.  Destijds trof ik die bij hun haventje aan de Westdijk. Ik ga er van uit dat die niet vervangen zijn. Zal daar een volgende keer nog eens kijken.

Gemeente Langedijk heeft geen eigen putdeksels gehad.

Advertentie

Geplaatst op 2022-07-01, in Dexelmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Wat mooi dat daar echt zo’n wapen in zit gedrukt! Ik ga nu nog weer eens extra opletten op putdeksels.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: