Jul-12: Overbebording – De Hout

Een maand of 3 vind ik dit op m’n pad:

Het gaat om een bospad in de Alkmaarse Hout. Een pad dat niet echt nodig is, (er zijn alternatieven) maar ik loop er graag. Zeker bij warm weer is dit het koelste pad in mijn omgeving. Dat pad is dus op deze manier al een tijdje ‘afgesloten’. Aanvankelijk hing er een A4’tje bij, dat er bij Stadswerk072 informatie over was. Uit m’n hoofd had ik begrepen dat er een boom op omvallen stond.

Ben er al vaak doorheen gelopen om na te gaan welk e boom het betreft. Zo ver ik weet is er nog steeds geen omgevallen boom te bekennen. Het pad is ruim en slagboomvrij. Ja een kleinere die ver van het pad staat en waarvan de takken blijven steken in andere boompjes die de ‘val’ opvangen. Eigenlijk maak je op elk ander pad net zoveel kans op een omvallende boom. Net maar eens het berichtje bij Stadswerk teruggezocht. Het schijnt om een andere grotere boom te gaan, die nog een stuk verder van het pad staat.

Inmiddels op de foto en in dit bericht gezet. Ding’valt’ niet haaks op het pad. Op deze manier is de afstand tot het pad net zo ver als de boomlengte van circa 26 meter. Die gaat het pad dus niet halen, maar hij zou wel een andere boom in de val mee kunnen nemen. Alleen is dat de laaste maanden nog niet gebeurd. Die boom houdt met deze aanleunende ferm stand.

Nu denken jullie dat ik mijn inspectietripjes daar onrechtmatig doe. Maar dat is niet waar. Op de hekken staat 2x het bord C1. Die borden worden ook in de binnenstad gebruikt om een voetgangersgebied aan te geven, waar o.m. fietsers te gast zijn (aangegeven door malle aanvullende onderbordjes).

De info rechts is te vinden bij het RVV:

Bord C1 houdt in dat je er gewoon te voet, al dan niet met een aangelijnde hond of fiets aan de hand mag lopen. Een scootmobiel mag er ook langs, maar dat gaat lastiger. Daar is naast de hekken te kort ruimte voor. Er mag dus geen auto, motor, bromfiets of snorscooter rijden. Fietsen mag ook niet. Punt is alleen dat dat al jaren geldt voor al dit soort voetpaden in De Hout. Deze borden voegen dus geen hout toe. Het snijdt net zo min hout. Eerder wordt de plank bordmatig flink misgeslagen. Niet gek dat ik er regelmatig andere wandelaars, danwel ramprouristen tref. Schijnbaar zoeken ze even naarstig naar de boom die gaat omvallen.

Ruim voor die tijd is overigens wel een boom omgewaaid. Dat ding stond 22 meter dichter bij het pad. Die is ook snel weggehaald. Pas later verschenen deze borden. Wat dat betreft lijkt het op de turbulentie-waarschuwing in vliegtuigen, die de evenaar passeren. Eerst rol je met z’n allen door elkaar. Vervolgens komt er een turbuentie-waarschuwing en tot de landig gebeurt er dan niets meer en had je aan boord moeiteloos kunnen biljarten.

Advertentie

Geplaatst op 2022-07-12, in Alkmaar en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Inderdaad een beetje overdreven zo, en het bord dekt niet te lading, verboden voor voetgangers had daarbij gemoeten…

  2. Haha hier staan om de dertig meter welke zulke bomen op omvallen op het pad. Het pad zelf is op iedere 100 meter wel versperd door een omgevallen boom en iedereen loopt er vervolgens een rondje om heen. Ik loop regelmatig onder een omgevallen boom door die tegen een ander leunt op een vierkante centimeter, maar hij staat zo al een jaar. het kan ieder moment gebeuren, lekker spannend.

  3. De zaag er in, kan het hout in de kachel. geen gevaar meer en minder gas verbruik.

  4. @Bytheway: Ik vind het ook onbegrijpelijk dat het kappen uitgesteld is tot in september. Zet in elk geval nu de zaag er in om te voorkomen dat ie andere bomen kapotmaakt.

  5. Ik heb er nooit zo bij nagedacht, maar na de laatste storm vind ik het soms best wel eng om het bos in te gaan. Je zult maar een loshangende tak op je kop krijgen. Aan de andere kant, een mens wordt soms ook te gauw bang gemaakt. Maar toch, ben ik in de afgelopen jaren best het gevaar van omvallende bomen en loszittende takken gaan zien/

  6. Het doet dus eigenlijk precies het tegenovergestelde die borden…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: