Jul-21: Peukenzuiger

Alkmaar schijnt een ‘poepzuiger’ te hebben.
Heb ‘m ooit wel eens gezien in 2017;

maar daarna bijzonder weinig. Ben B van de BAS was er bij de laatste verkiezingen nog trots op. Kan me het de laatste jaren niet herinneren dat ik dit pruttelende trekkertje zag of ook maar hoorde. Dat terwijl ik dagelijks 10 km door De Hout, de Binnenstad en wat buitenwijken loop. Tijdens die 365daagse heb ik een scherp oog voor onzinnige dingen.

Zelf raap ik een paar keer per maand zwerfvuil op. Vooral Verstappen-blikjes, sigarettenpakjes, plastic zakjes, gecoate kartonnen DE-koffiebekers en tegenwoordig veel van die slappe caprisonne-achtige drinkzakjes, die met yoghurt waren gevuld.

Een hele berg laat ik liggen. Dat zijn sigarettenpeuken. Vrijwel allemaal filters (die wat mij betreft de roker beschermen, maar zeker niet de meerokers.) Aso en erg slecht voor het riool. Ben wel eens bezig geweest om dat op te happeren, maar dat is vooral bij bushaltes en rond het NWZ-ziekenhuis onbegonnenwerk. Hier een bankje aan de noordkant van het station:

De peuken liggen daar 5 meter breed. Dat is heel eenvoudig op te zuigen bij droog weer. Als die poepzuigers toch niets doet, dan is die daar goed voor in te zetten.

Advertentie

Geplaatst op 2022-07-21, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Een uitstekend idee van je.

 2. Meld het even aan de gemeentereinigingsdienst.

 3. Al die troep, ik snap werkelijk niet dat mensen het zo maar weggooien. Zo’n zuiger lijkt me prima als peukenzuiger.

 4. @Marie C: Is al gebeurd via hun twitter-accounts.

 5. Er is overigens weinig zuigkracht voor nodig en zag dat het ook prima kan met een soort omgekeerde bladblazer. Voordeel is dat dat flexibeler is en dat de zuigpersoon iets onderneemt tegen bewegingsarmoede. Hij/zij/het hoeft ook niet in zo’n benauwd hokje te vertoeven..

 6. Wat is er mis met een bezem?

 7. Een bezem is te stil marieclair, je wordt gezien als een harde werker als je met veel motorlawaai met je slurf staat te zwaaien.

 8. @Marieclaire: Een bezem met blik of stoffer met blik kan zeker in sommige situaties. Maar als er van alles groeit, dan blijven de peuken daarachter hangen. Met een simpele zuiger is dat veel minder werk en zit het meteen in een stofzak. Zal energie nemen, maar veel minder dan de tourcarvaanverplaatsing van Denemarken naar Frankrijk. ;-)

 9. En als een echte man, natuurlijk!

 10. Arnhem (Xokum) heeft el een jaar geleden zoiets in gebruik genomen.
  https://malburger.nl/heel-arnhem-schoon-niet-alleen-knijpen-maar-nu-ook-zuigen/

 11. Daar liggen echt heel veel peuken zeg! Dat mensen zich niet schamen als ze dat zien en het dan dus niet doen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: