Jul-26: Dat is snel!

Gisterochtend werd ik op m’n mobiel gebeld. Dat is vrij uniek, aangezien maar weinig mensen het nummer daarvan weten. Na 2 jaar weet 95% van m’n familie en kennissen nog niet dat ik zo’n ding vooral gebruik als camera. Nu starte meteen een engelstalig bandje aan de andere kant van de lijn. Hing dus meteen op. Kon niet voor mij zijn.

Kwartier later lees ik op Teletekst dat veel mensen lastig gevallen worden door dit soort gesprekken. Later zag ik dat ook in het Journaal. Wat een service. Dat ze dat allemaal voor mij doen. Het advies was dan ook: ‘meteen ophangen’. (Of beter de verbinding verbreken.) Had ik dus zelf al bedacht.

Inmiddels werd ik gebeld door een kennis op m’n vaste lijn. Tijdens dat gesprek begon m’n mobiel alweer te rinkelen. Mooi laten gaan; ik ga geen 2 gesprekken tegelijk voeren. Keek later wat het was en ook dat nummer kwam uit Hengelo (Ov). Alleen de laatste 4 cijfers waren anders.

Bedacht er maar eens op terug te bellen, maar dat resulteerde in een mij onbekend geluid. Mogelijk bestaan dergelijke nummers niet eens en doen ze alsof ze met zo’n nummer bellen. Dit gedoe is overigens al gaande sinds september en Radar heeft er al eens aandacht aan besteed in Februari. Heeft dus wel lang geduurd eer ik er last van had en de NOS het op Teletekst schreef en in het Journaal behandelde.

Advertentie

Geplaatst op 2022-07-26, in Overmatig, RTV-matig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. fruttekoek

  Wij worden om de klaverhap op de vaste lijn gebeld door het call centre van Microsoft. Mijn vrouw hangt altijd meteen op, maar ik heb laatst het gesprek aangenomen en meegespeeld. Volgens de Microsoft medewerker met een aziatisch accent had men bij het Alert centre van Microsoft gezien dat ik gevaarlijke software op mijn PC had. Ik vroeg welke PC, want ik heb er meerdere. Daarop zeiden ze; de laatst gebruikte. Daarop moest ik hun software installeren. Dat zijn ze allemaal, zei ik en in overleg zou ik ze allemaal opstarten.
  “Please wait while I start up all computers; I’ll be back in a few minutes” zei ik, legde de telefoon neer en heb een uur later gecontroleerd of er nog iemand aan de lijn was.
  En wat denk je; opgehangen!

 2. Die van Microsoft heb ik al een dik jaar niet meer gehad. Tegen deze op m’n mobiel ga ik niet terug praten, dat heeft weinig zin bij ee’n bandje. Heb ook wel eens bedacht om zo’n knoeister (het zijn vaak vrouwen) erg lang aan de lijn te houden met opmerkingen dat er iemand aan de deur belt. En dan telkens de pauze langer te maken met opmerkingen dat het wat langer gaat duren. Natuurlijk aan het eind zeggen dat ik Linux gebruik. ;-)

 3. @Fruttekoek: Lijkt me ook wel wat om helemaal mee te gaan in het verhaal en te zeggen dat ze gelijk hebben. Dat ik daarom mijn computer opgestuurd heb naar Nitrosoft in New Delhi en dat die na 3 weken nog steeds niet terug is. Of zij me aan de lijn daar niet even mee kunnen helpen. ;-)

 4. Ik krijg ook wel eens van die rare Engelse telefoontjes, maar dat is meestal op onze vaste lijn. Ik hang nu altijd meteen op.

 5. Het Bel-me-niet-register voor de vaste lijn is er sedert 1 juli niet meer. Ik vond het goed werken. De Microsoft-medewerkers raadpleegden die lijst niet, denk ik. Een paar keer voorgehad en meteen opgehangen. Een gids voor mobiele nummers is er nooit gekomen omdat de gebruikers daar op tegen waren (en zijn?). Dus in principe kun je alleen worden gebeld door mensen aan wie je zelf je nummer hebt gegeven. Of er moet een computersysteem zijn dat nummers bedenkt en belt.

 6. Op onze vaste (Duitse lijn) is het de laatste tijd rustig, iets met komkommertijd? Op mijn mobiele nummer werd ik een aantal keren gebeld door iemand(?) uit Tanzania, de Filipijnen etc, terwijl ik daar echt niemand ken. Die gesprekken heb ik niet aangenomen en de nummers gelijk geblokkeerd. Gesprekken van „the Department of Justice“ waren er ook.

 7. (nog) geen last van.
  Dat van de telefoon er naast leggen, werkt ook bij enquêtes. Je deel mede dat je vrouw erbij zal halen o.i.d. en leg de telefoon weg.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: