Jul-30: ‘s-Hertogenbosch

Een kleine 10 maanden geleden wandelde ik een flink stuk, zo’n 5km, door Den Bosch. Hoofddoel was hun watertoren en daar heb ik destijds over geblogd. Maar in een stad als Den Bosch maakt een mens nu eenmaal veel meer foto’s en die heb ik nu pas uitgezocht en over 2 fotopagina’s verdeeld.

Natuurlijk heb ik ook op aparte putdeksels en e-huisjes gelet, maar dat leverde niets op. Wel een mooie tegeltableaux in een kleine bakkerswinkel, een setje vlaggen en een fraai uithangbord. Zelf dacht ik een fraaie synagoge te hebben gefotografeerd, maar dat bleek achteraf een kunstcentrum van Jeroen Bosch te zijn. Die link had ik niet gelegd. Gelukkig bestaat binnenkijken van Google-maps en daar ga ik morgen eens aan beginnen.

Helaas was daar het weer in Den Bosch wat somber. Wel droog. Een paar uur later had ik beter loopweer in Tilburg. Die dag liep ik in totaal zo’n 17 km.

Ik dacht dat ik een jaar of 7 geleden foto’s had gemaakt van het fort in Den Bosch. Maar helaas vind ik daar niets van. Zelfs nog even op m’n oude XP-laptop gekeken die ik warempel nog weer aan de praat kreeg.

Advertentie

Geplaatst op 2022-07-30, in Kunstmatig, Treinlopen en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. dat heb ik ook wel eens, het idee dat ik jaren geleden eens foto’s gemaakt heb van iets, maar ze echt niet kan vinden. En dat terwijl ik geen enkele foto weggooi.

 2. @Sjoerd: Ik gooi alleen dubbele weg en als ik zo aan het zoeken ben, dan ruimt dat lekker op. ;-) Verder heb ik een systeem en zou die in de bak brabant of ongesorteerd moeten zitten. Dus niet. Schat een foto of 8, omdat het zeker een aparte plek is. Helaas weet ik niet meer het jaar, laat staan de datum. Weetvwel dat het erg zonnig weer was. Ik gok iets van 8 jaar geleden. Kan ook misgegaan zijn bij de vervanging van een camera. In het uiterste geval heb ik daar geen foto’s gemaakt, maar dat kan ik me niet voorstellen. Heb ik met dat Jeroen Bos centrum nog een reden om een keer Den Bosch aan te doen.

 3. Mooie stad, ben ook geweest in 2016, toen was er de mogelijkheid om een dakgoot wandeling te maken op de Sint Janskathedraal. Gaf een heel andere kijk op de omgeving.
  Dat je geen rondvaart heb gemaakt over de binnedieze!

 4. Blijft een leuke stad. Advies als je teruggaat, doe het eens by night!

 5. Den Bosch, veel te zien daar. Handig, werken met mapjes. Ik doe het ook, bevalt me prima.

 6. Gek maar waar, ik raak ook regelmatig digitale foto’s kwijt, soms omdat ze ineens beschadigd zijn en niet meer willen openen.

 7. @Dhyan en anderen; Eigenlijk raak ik zelden foto’s kwijt. Back-ups op USB-sticks doen het ook allemaal nog goed. Achteraf denk ik dat ik daar bij dat fort destijds wel foto’s heb gemaakt, maar ik kan me niet herinneren dat ik die ooit thuis heb bekeken. Het zou best kunnen dat mijn oude camera destijds de geest heeft gegeven en dat ie geen enekel foto heeft opgeslagen. Dat probleem was ook zo ongeveer 7 jaar geleden.

 8. @bytheway: Ik heb er vage herinneringen aan dat ik dat eens gedaan heb met m’n zus en zwager en jongste broer toen ze zelf nog geen kinderen hadden. Vond het erg benauwend. Heb tijdens m’n wandeling vaak mensen in de diepte gezien en het trok me niet. Een klein jaar terug had ik ook niet zoveel trek in corona. Maar ik denk dat het vooral de vrijheid is, waardoor ik liever in m’n uppie alle kanten op liep.

 9. @Jeanne: Heb dat by toeval wel een keer gedaan in Amersfoort.
  https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=37c20bb6f350

 10. Zeventien kilometer is een flinke afstand om in een dag te wandelen Ximaar. Je hebt ’s Hertogenbosch dan vast goed recht gedaan en veel gezien.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: