Aug-17: Provinciale Plaatjesdraaierij

Vroeger luisterde ik veel, zeg maar veel teveel radio. Had een wereldontvanger en luisterde naar stations uit Finland, Canada, Vietnam, Dubai, Argentinië etc om zo ander nieuws te horen. Daar schoot je weinig mee op. Het was meer zoeken dan luisteren, aangezien dergelijke kortegolfstations maar een paar uur per dag in de goede richting (Nederland in mijn geval) uitzenden.

Een auto(radio) heb ik nooit gehad, maar ik werd ook maf van de werkdagelijkse Sky-ellende in de Hoogovensbus. Altijd dezelfde plaatjes en veel reclame. Daar is nog altijd weinig aan veranderd. Je hebt alleen wat meer van dezelfde stations.

De uitzendingen van Radio Noord-Holland zijn prima in de nacht, dan is er geen aanelkaarkletser en de muziekkeuze valt mee. Overdag draaien ze plaatjes die wel aan elkaar gekletst worden. Er is trouwens weinig provinicaals aan. De meeste muziek komt van buiten Noord-Holland. Moet er ook niet aan denken dat ze de hele dag meuk uit Volendam, afgewisseld met Borsato draaien.

Telkens als ik weer eens eventjes overdag luister, dan draaien ze 2 muziekfragmenten en zeuren dan dat je moet bellen om te kiezen voor het ene of heat andere nummer. Kan natuurlijk ook via hun app, wat er ook steeds bij verteld wordt. 2x 10 seconde per fragment en het bijbehorende gezeur levert al snel een minuut onzin op, dat vele malen in de uitzending wordt herhaald.

De totale tijd daarvan is volgens mij ruim het dubbele van de tijd voor het draaien van beide nummers. In plaats van maar 1 nummer te draaien en daar maar steeds leurend voor te zaniken, hadden ze dus 4 nummers kunnen draaien. En het domme is dat er mensen al decennialang aan die onzin mee blijven doen en het dus zo in stand houden.

Vanmiddag was de keuze tussen het grijsgedraaide Doris Day van Doe Maar en het minstens zo grijsgedraaide Josephine van Chris Rea. Kan je inderdaad ook gewoon op Youtube beluisteren. Hoef je niet voor te bellen of te appen en het kan reclamevrij met uBlock. Want dat is m’n andere probleem met de huidge radio. Hun irritante reclames, voor meuk waar ik niets mee heb, is helaas niet te blokkeren. Nou ja of gewoon niet naar luisteren, wat ik doorgaans doe.

Advertentie

Geplaatst op 2022-08-17, in RTV-matig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Aanelkaarkletser! Dat moet in de Dikke van Dale. Bij DJ (diedzjee) krijg ik altijd heel nare beelden van een ruiter in rood-wit kostuum die op een disc zit en rare capriolen uithaalt met een stick erbij enzo.
  Op You Tube word ik ook getrakteerd op reclame omdat geen betalend abonnement hebt. Iets met gierigheid en Nederlander.
  Ik luister nooit naar de radio. Ik kan die herrie en dat gezeik niet aan m’n kop hebben. Oké, een doodenkele keer in de auto, maar eigenlijk niet. Hij is ook kapot. De radio, niet de auto.

 2. jouw lekkere ergernissen levert een mooie en leesbare tekst op! (een aanelkaarkletser moet denk ik geen aanelkaarkletser zijn)

 3. @Jan: Er stonden nog meer van dat soort foutjes in. Inmiddels 5 aangepast. Had het nogal snel in elkaar getikt. Heb ook een link onder uBlock gezet, waarmee je reclames op websites als Youtube prima de nek omdraait.

 4. @Marie: Bij Jockey denk ik eveneens aan zo’n figuur op een paard met witte kleding, een raar petje en een polostok in de hand.

 5. Dat doet mij dan weer denken aan het wereldbefaamde lied:
  Hit me, hit me quick
  Hit me with your hockey stick.

 6. Ik luister ook het liefst naar youtube met uiteraard ublock.

 7. fruttekoek

  Ik luister overdag meestal naar FIP (https://www.radiofrance.fr/fip/radio-pop); geen aanelkaarkletselarij, geen nieuws, geen reclame.
  Het heeft meerdere kanalen, waar onder rock, pop, wereldmuziek, jazz, groove, reggae, electro. Het default kanaal is bijzonder afwisselend; klassiek en bovengenoemde muziek wisselen elkaar af.
  Er is ook een kanaal “Nouveautés”, met dezelfde afwisseling, maar de liedjes mogen dan max 1 jaar oud zijn.

 8. @Fruttekoek: Op het internet zijn veel van dit soort stations te vinden. Zelf luister ik daarop vaak naar 40up. Punt is dat dat niet op m’n DAB-ontvangertje naast m’n bed zit. Kan daar natuurlijk ook m’n laptop neerzetten, wat ik weleens doe.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: