Aug-22: Corona veert weer op

Niet zozeer in Nederland, maar wel wereldwijd:

Midden-Juli stond Nieuw-Zeeland nog stevig bovenaan. Daar is het bijna gehalveerd. In Australië is het nog iets toegenomen. Griekenland staat nu bovenaan, daar is het aantal dagelijkse coronadoden bijna verdubbeld. In Finland gaat het ook de verkeerde kant op. In absolute aantallen scoort Japan met gemiddeld 240 doden per dag. Toch staat dat land in m’n middenmaandelijks overzicht niet zo hoog aangezien daar 125 miljoen mensen wonen.

Hieronder het overzicht van landen die een flinke afmeting hebben of eerder het nieuws coronamatig hebben gehaald. Gaat om een daggemiddelde over 7 dagen in het midden van de maand augustus per miljoen inwoners:

Nederland doet het daarin nog altijd zeer redelijk, maar via het CBS weten we dat de werkelijke getallen in Nederland bijna 2x zo hoog zijn. Maar dan nog komen we niet in de buurt van Duitsland, GBR, Italië en de meeste andere Europese landen. En bij meer landen is het maar de vraag of zij het beter registreren.

Zelf heb ik de indruk dat de registratie overal aan het verslappen is. Veel landen die dagelijks cijfers rapporteerden, doen het nu nog maar wekelijks. Het kan heel goed zijn dat het wereldwijd daarom nog wat slechter gaat. Die wereldwijde getallen zijn (zover ik kan nagaan) alleen gebaseerd op officieel aangeleverde cijfers.

Daar zit bijvoorbeeld de Ukraïne niet bij. Zij hebben wel iets anders aan hun hoofd. Zelf heb ik (net als eerder) wel een schatting gemaakt, afgaande op de landen er omheen. In Rusland is het een klein beetje gestegen, in Roemenië steeg het behoorlijk. Dan mag je ook een stijging in Ukraïne verwachten.

Ik vermoed dat de wereldwijde stijging niet direct komt door een nieuwe variant. Eerder denk ik dat veel mensen er klaar mee zijn en meer op pad gaan. Het is weer druk in de lucht. Daarbij neemt de bescherming door de vaccinaties langzaam af en ik denk dat niet overal mensen bereid zijn tot extra herhaalprikken. Als daar in alle landen al het geld voor beschikbaar is.

Advertentie

Geplaatst op 2022-08-22, in Overmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Ook hier is het Corona-virus zeker niet verdwenen. Ik testte vorige week nog positief. Paar dagen behoorlijk ziek van geweest. Waarschijnlijk opgelopen bij terugkeer van vakantie, in een propvolle lijnbus. En ja, de laatste booster van begin januari 2022 zal grotendeels uitgewerkt zijn… Wij kunnen klaar zijn met het virus, maar het virus is nog niet klaar met ons!

 2. @Roland: Las het eerder bij je op twitter. Ook hier blijft het oppassen. Zelf hou ik nog steeds wat afstand. Vind dat eigenlijk wel prettig. In NHN is het aantal positive testen in NHN gezakt van 195 naar 60 per dag.

 3. Zodra er een nieuwe prikronde is sta ik toch weer vooraan in de rij…

 4. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden

 5. NHN is dat Noord-Holland Noord?

 6. Ook ik laat me direct weer prikken. Heb nog geen Corona gehad, ik weet niet of ik daar blij mee moet zijn, je bouwt toch wat meer immuniteit op denk ik.

 7. Ik sta direct op de stoep als ik aan de beurt ben

 8. @Marieclaire: Klopt, dat is de regio van Uitgeest t/m Texel en Enkhuizen. Roland en ik wonen daarin. Vroeger werd het voor van alles gebruikt, maar tegenwoording is het alleen de naam van de veiligheidsregio (VRNHN). De GGD gebruikt tegenwoordig Hollands Noorden (GGDHN), dat precies op dezelfde plek ligt. ;-)

 9. Dankjewel, fijn dat je het zo helder op een rijtje zet en analyseert; in het nieuws lijkt het me wat naar de achtergrond geschoven… Terwijl opleving toch een gevaar blijft.

 10. Nicole Orriëns

  Ik was corona half vergeten Ximaar. Door jouw post word ik me er weer van bewust.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: