Sep-03: Sup-IJs en SuperSup

Ik heb al eens getikt dat de grachten van Alkmaar uitermate geschikt zijn om te suppen. In de zomer zie je dat ‘Stand-Up Paddling’ dan ook dagelijks. Soms een enkeling, maar ook flinke groepen. Mijn indruk is dat de deelnemers er behoorlijk plezier aan beleven.

Eerder heb ik ook een keer geblogd over ijssalon De Mient. Die een ijsbel aan de kade van de Mient (in dit geval de gracht) heeft gemonteerd. Vaak zie je daar bootjes gebruik van maken. Als je belt, dan komt er eerst iemand uit de zaak om de bestelling op te nemen en niet veel later komt die terug met de bestelling. Een soort MacDrive, maar dan aan het water en met ijs.

Laatst zag ik dat een hele groep suppers ijs zat te peuzelen en waarschijnlijk op deze manier bediend waren:

Nog geen dag later zag ik een 9-persoonssup, zeg maar een supersup. Had er wel eens 2 mensen of een persoon met hond op zien peddelen. Maar 9 op zo’n geval lijkt me op z’n minst een flinke balanceerkunst:

Zeker als je bedenkt dat ze bukkend of op de knieën onder de lage bruggen door moeten. Ik heb nog even gekeken, maar zag er geen te water gaan.

Aanvulling:
Een paar dagen na dit blogbericht bedacht ik dat ik een jaar eerder een foto heb genomen van een supverhuurder bij de Halvemaansbrug. Midden in die container ligt een veel grotere sup op z’n kant met de kont naar de fotograaf. Die staat te boek als 6-persoons, als ik de website bekijk. Kans is ook groot dat het niet dezelfde is. Punt is wel dat ik zo’n ding nu pas op een gracht zag. Schijnbaar worden ze niet vaak verhuurd.

Geplaatst op 2022-09-03, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. dat zo’n plank dat houdt…

  2. Lijkt me een fijne bezigheid, vooral met een ijspauze. 😉

  3. Nicole Orriëns

    Dat ziet er gezellig uit! En wat briljant om op die manier mensen ijs op het water te serveren.

  4. Ik heb er nog een eerdere foto aan toegevoegd. Bij die supverhuurder ligt zo’n groot ding in de containers en dat is zag ik nu pas.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: