Sep-24: Corona Halveert

Het aantal coronadoden zakt weer verder en is ongeveer overel de helft van wat het een maand eerder was. In augustus was nog een kleine opleving, vooral in Japan, Griekenland en Australië. Nu staat Finland bovenaan, maar ook daar is het iets gezakt. In Nederland is het ook verder gezakt.

Toch hoor ik in mijn omgeving van 3 70plussers dat ze begin deze maand corona op hebben gelopen. Allemaal zijn ze tig keer ingeënt en lijkt het ziekteverloop mild te zijn. Voor hen was het de eerste keer. Geeft aan dat ze goed afstand hebben gehouden, maar dat dat nu toch verzwakt.

Hier de middenmaandelijkse lijst van de dagelijkse coranadoden per miljoen inwoners:

En hier de wereldwijde ontwikkeling die er goed uitziet:

Tijd om ons over andere dingen druk te maken, zoals de hoge energieprijzen en inflatie. Ook dat is wereldwijd gaande en ook daardoor vallen (vooral in armere landen) doden. Die worden dan weer niet bijgehouden. Net zoals de cica 55 mensen die in Nederland dagelijks aan roken doodgaan. Dat is 50x zoveel als nu aan corona.

Advertentie

Geplaatst op 2022-09-24, in Overmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Roken gaat langzaam, daarvan wordt dan gedacht dat het wel zo’n vaart niet zal lopen. Alarmerend is het wel dat er zoveel doden vallen met roken.

  2. Ach, een mens moet toch ergens aan dood gaan. En om het maar eens cru te stellen, er zijn al veel te veel mensen op deze aarde.

  3. Sjoerd heeft een punt. Moeilijk oplosbaar.

  4. @Sjoerd en Bytheway; Ik haalde het roken er bij om aan te geven dat corona heel erg afgezwakt is en ik me afvraag of het nog aandacht moet krijgen. Punt is dat corona iets anders is en niet zo sluipend als roken. Natuurlijk gaan mensen ergens aan dood. Toch betalen we allemaal maandelijks een zorgpremie om dat punt een beetje uit te stellen. Investeren in een gezondere levensvorm is vaak effectiever. Riolering, schoon drinkwater en de koelkast hebben veel meer jaren aan ons leven toegevoegd dan alle medischezorg bij elkaar.

  5. Dat ziet er inderdaad bemoedigend uit. Het is wonderlijk hoe corona naar de achtergrond verdwijnt…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: