Nov-27: Ik mis Groen en Blauw

Af en toe plaats ik een opvallend kenteken. Vaak een Duits kenteken, omdat daar leuker mee te combineren is. Denk aan KLE UR of BI ER. Vadaag echter een Nederlandse. Dit rode autootje met in het midden RGB:


Ik denk dat ik ‘m om zou laten spuiten in zoiets:

Ga niet zeggen; dat doen mensen niet. Daar wil je niet mee gezien worden. Nee, dan moet je deze zien, die ik eveneens binnen Alkmaar maakte op een dikke kilometer van m’n huis:

Stond in een wijk met allemaal schildersnamen. Wel een flink stuk van de Mondriaanstraat. Maar valt zoiets wel onder een Mondriaan? Bedacht ook maar even te kijken wat er in de kleuromschrijving bij de RDW staat voor dit voertuig. ‘Paars/Geel’ Valt me nog alles mee. Zal deze auto Qatar in mogen?

Advertentie

Geplaatst op 2022-11-27, in Alkmaar, Kunstmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

  1. De RDW, dat zal de belemmering zijn voor autobezitters zoals die van de RGB auto, om de verfspuit ter hand tye nemen. De kleur moet overeenkomen met de beschrijving van de RDW. Anders moet de kentekenregistratie aangepast.

  2. Ik zie daar toch wel een auto staan met Rood, Geel en Blauw. Maar dat terzijde. Die Mondriaan klopt niet helemaal, maar iedereen snapt wat de bedoeling s. Opvallend zeker…

  3. Wat Vlierbloesem zegt is niet waar. Zolang als de originele kleur die op het rijbewijs staat nog ergens zichtbaar is, hoeft dat niet. Dit is toegelaten om eventuele wat groot uitgevallen reclame uitingen en beschilderingen toe te staan.. Je kunt je voorstellen dat de kleuren van de Mondriaan auto dus ook niet allemaal vermeld worden.

  4. LOL. Die laatste is wel heel bijzonder! Ik houd er wel van als mensen zulke dingen doen met hun auto : )

  5. Mijn zoon heeft in zijn (Duits) kenteken RO 37 staan. Met een beetje fantasie lees je er zijn voornaam in

  6. Sjoerd, ik heb een mooi electriciteitshuisje voor je, als je ‘m nog niet hebt. Op de Bergse linker Rottekade.

  7. Ik zag gisteren een KGB. KVP zie je ook nogal eens. Alleen GVD zie ik nooit.

  8. Grappig, ik had het van de week nog met mijn zoon over de registratie van de kleur van de auto bij de RDW. We fantaseerden over een elektronische, dynamische lak waarvan je de kleur naar believen kunt veranderen, of die zelfs, als een kameleon, de kleuren van de omgeving kan kopiëren. Gaat geheid een keertje komen. Ben ik benieuwd hoe dat dan in de systemen van de RDW wordt opgelost.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: