Mrt-23: CDA Wint Waterschap Limburg

Niet volgens de officiele bekendmakingen. Die geven aan dat BBB overal in Nederland de waterschapsverkiezingen hebben gewonnen. Vandaag werden alle uitslagen van de waterschapsverkiezingen bekendgemaakt. Hieronder die van WL (Waterschap Limburg):


Hun definitieve uitslag was een dag later dan de rest. In die dag kregen 2 Waterbelangers er elk nog een zetel bij. Ben zelf geen Limburger en heb alleen een statiektic. Aan de andere kant verwacht ik niet dat Sjoerd of Rob hier iets mee gaan doen.

Partij 2023 (2019)
CDA/WaterBelang* 10 (14)
BBB 4 (0)
Lokaal-Limburg 3 (1)
Water Natuurlijk (GL / D66) 3 (3)
PvdDieren 2 (0)
VVD 2 (2)
50plus 1 (1)
WKN AWP 1 (0)

Het verkiezingsbord had er dus zoals hieroder uit moeten zien.

Dat hebben ze niet gedaan, uit angst minder stemmen te krijgen. En in de hoop stemmen te trekken van mensen die niets met het CDA hebben, maar wel iets met 1 van de 9 regio’s. Dit trucje had overigens fout uit kunen pakken als geen van die partijtjes de kiesdeler had gehaald. Volgens mij bestaan lijstverbindingen al heel lang niet meer. Na de verkiezingen werkt Waterbelang als 1 partij en daarmee is het CDA in praktijk ruim de grootste in het Waterschap Limburg gebleven.

Zie hier nog het item van Arjen Lubach, die hier net voor de verkiezingen voor waarschuwde:

Advertentie

Geplaatst op 2023-03-23, in Kiesmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Kiezersbedrog…..

  2. Het is mosterd na de maaltijd… mijn stem hebben ze in ieder geval niet gehad.

  3. Hierover las ik al vóór de verkiezing, je zou er wantrouwig van worden. 😁

  4. @Sjoerd en Bertie: Zag het idd ook voor de verkiezingen, maar de (voorlopige) uitslag kwam pas gisteren. Ging mij er om dat BBB in Limburg dus niet de grootste is geworden, iets dat de media ons nu wijs maakt.

  5. er bestaat de stelling: een volk krijgt de koning die ze verdient. Of een waterschap die ze verdient. We verdienen een grotere pers dan alleen Lubach en Ximaar.

  6. Bericht is aangepast. Vandaag trof ik alsnog de definitieve uitslag, waarbij het CDA er nog 2 zetels bij kregen. Verder een paar domme tikfoutjes er uit gehaald.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: