Mrt-29: Zelf Toevoegen..


Eigenlijk is de foto al duidelijk genoeg. Maar voor mensen met zichtproblemen en zoekmachines wijd ik er nog enkele woorden aan. Deze zak van Hak viel me op in de supermarkt. Onderaan staat in grote letters ‘Couscous Sperziebonen’. Linksboven staat met een veel kleiner fontje: ‘Zelf toevoegen: 100 gram couscous en 200 gram sperziebonen’.

Dat is net zoiets als patat met mayonaise. Waarbij je een lege zak in je handen krijgt en de snackbarfiguur zegt: “Je moet wel zelf even de patat en mayonaise toevoegen.”

Het schijnt ook nog 40 minuten in de oven te moeten. Lijkt mij slecht voor het milieu. Couscous duurt normaal maar 5 minuten. Sperziebonen doen er bij mij ook geen 40 minuten over. ‘Uit de oven’ gaat het bij mij ook niet worden; ik heb niet eens een oven.

Eet overigengs wel eens couscous met sperziebonen als roerbaksel. Snipper er dan een ui en halve paprika bij, wat kipnuggets en wat kruiden. Ligt binnen 12 minuten op een bord op m’n schoot.

Advertentie

Geplaatst op 2023-03-29, in Shopmatig, Ximatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Zeer verstandig wat je doet. Bonen zijn bedrog. Ik denk dat ik morgen eens een patatje ga eten. Is al jaren geleden. In Duitsland. In hetzelfde vet gebakken als alle andere gekruide dingen. Het was maar ook weinig. Die patatzaak van morgen heeft een prijs gewonnen. Ik blief eigenlijk geen patat maar ik ga het toch proberen. Altijd op avontuur, ikke.

  2. Een frietje met is voor mij een beter alternatief…

  3. Ximaar, onze blogvariant van Keuringsdienst van Waarde. I like that.

  4. @Koen: Ben fan van KVW. Dacht dat het handig is om die tag bij dit soort blogjes toe te voegen. Maar zo eenvoudig is het niet. Eigenlijk zit ik met mijn consumentenobeservaties een beetje tussen Keuringsdienst van Waarde, Kassa en Radar. KVW zit meer op hoe producten tot standkomen. Kassa en Radar meer op het punt hoe je als klant bij de neus wordt genomen.

  5. Volkomen juist gezien!
    Dat had ik ook heel lang met die Knorr Wereldgerechten: een zakje chemische troep die de (ontbrekende) gezonde etenswaren te hoog op smaak wisten te brengen.

    @marieclaire: was dat niet een lied van Marco B.: “De meeste bonen zijn bedrog”?

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: