Afkortingen Overzicht

09# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W XYZ Help

Sinds 24 April 2014 heb ik weer m’n afkortingenlijst op het internet gezet. Gebruik daarvoor een van de beginletters hierboven. Daarbinnen is goed verder te zoeken via Ctrl+F. Het complete bestand met 33.500 afkortingen kan je ook bekijken in deze PDF. De verzameling is nog niet bijgewerkt. De laatste bijwerkronde was in 2009. Veel afkortingen zullen nog kloppen en gebruikt worden. Sommigen zullen vervallen of vervangen zijn. En er zijn er natuurlijk heel wat bijgekomen. Als alles goed functioneert ga ik aan een nieuwe bijwerkronde beginnen. Op 23 April heb ik er een blogberichtje over geplaatst.

Reageren heb ik voor de Afkortingenlijst uitgeschakeld. Hieronder zijn wel reacties mogelijk. Afkortingen kunnnen zo aangemeld worden. Bedenk wel dat het afkortingen moeten zijn waar Nederlandstaligen mee in aanraking kunnen komen. Afkortingen voor de hele wereld bijhouden is onbegonnen werk en dat geldt ook voor afkortingen die alleen binnen een bedrijf, school of instelling worden gebruikt.

Veel meer afkortingen vind je bij Acronymfinder. Deze betreffen de hele wereld en bevatten veel fouten omdat redactie voeren voor hen onbegonnen werk is. Gevonden afkortingen controleren op Wikipedia in diverse talen is daarna dan ook aan te raden. Zelf heb ik in het verleden alles zoveel mogelijk bij de bron nagezocht, wat veel meer tijd vergt.

In m’n lijst staan ook de internationale valuta-afkortingen. Daarachter staat ter indicatie een waarde in Euro. Die koersen kunnen dagelijks wisselen en na 5 jaar zijn velen onjuist. Bij XE vindt je alle afkortingen en actuele koersen met omrekenaar. Verder is er nog een fraaie lijst met afkortingen van voetbalclubs.

Advertentie
%d bloggers liken dit: