Aug-23: Werkt SEO?

Volgens mij niet. Mensen tuinen niet meer in ZoekMachine Optimalisatie. Onbedoeld kwam ik daar recent nog weer eens achter. Ik had een tweet gemaakt over de Lijnbus 129, zoals ik dat bij elk blogbericht doe. Op die manier informeer ik mensen die m’n blog niet volgen, maar wel m’n twitter-account.

Daarnaast twitter ik af en toe over iets, dat me te futiel is voor een blogbericht. Veel twittervolgers heb ik dan ook niet. De meeste tweets worden 100x bekeken en een paar mensen klikken dan op de links. Maar bij dat bericht over die buslijn liep het storm. Binnen een paar dagen hadden 2000 mensen het bekeken en maarliefts 0 (schrijve nul) hebben er ook maar iets mee gedaan. Niemand klikte door naar het blogbericht en niemand klikte op like of wat dan ook.Het waren dus allemaal mensen die hun neus hebben gestoten. Ze kwamen voor iets anders. Ik vermoed dat N243 was wat ze zochten, maar zeker ben ik daar niet van. Ik kan dat niet achterhalen in de statistieken. Maar veel anders kan ik me niet indenken. Dwz als ze voor de bus of lijn 129 kwamen, dan hadden ze wel doorgeklikt. Maar als ze kwamen kijken of er weer eens een ongeluk op de N243 had plaatsgevonden, dan kwamen ze voor niets. En ik vermoed dat dat het geval was.

Vaak zeggen SEO-figuren dat er bij zoveel bezoek altijd wel iemand is die doorklikt en kijkt of er verder nog iets te zien is op m’n weblog. Dus niet. Mensen tuinen daar niet meer in. Ze komen voor iets en als dat er niet is, dan haken ze meteen af. Doe ik ook, ik kan ze dus geen ongelijk geven. Alleen had ik dat bewijs daarvoor nooit zo duidelijk als deze keer.

Ik vind het ook niet erg. Ik ben in zoekmachines prima te vinden. Alleen blog ik over zaken waar lang niet iedereen in geïnteresseerd is. Prima! Niets mis mee.

Geplaatst op 2018-08-23, in Webmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. 2 foto’s en een gedicht van mij zijn gebruikt met toestemming door de gemeente Nijmegen. Dus ja het werkt maar dan moet je wel schrijven over wat ze nodig hebben. Ik heb wat posts die veel worden gelezen door de zoekende mens.

  2. Vroeger maakte ik me daar ook druk om en wilde ik op plaats 1 staan in de search engines. Tegenwoordig kijk ik niet eens…

  3. Links op mijn logjes worden ook niet door iedereen gelezen terwijl er wèl commentaar is.
    Daar maak ik me niet druk om. Niet meer.

  4. Ik maak me er ook niet druk om, maar vind het meer een fraaie bevestiging van wat ik al een tijdje weet. Dwz het lijkt er vooral op dat smartphonegebruikers vrijwel geen interesse hebben in blogs. Ze zitten bijvoorbeeld meer op twitter. Op een of andere manier had ik daar een berichtje dat veel kijkers trrok, maar geen van die kijkers nam de moeite om het oorspronkelijke bericht te lezen. De enige link in dat berichtje. En die uitgaande meting van twitter klopt wel in tegenstelling tot wat inkomende metingen van bijvoorbeeld WordPress of Google Analytics doen. Die kan je als bezoeker onderdrukken.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: