Feb-03: Secondary Facts

Advertentie

Geplaatst op 2017-02-03, in Kiesmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Nou ja, wie moeten we nog serieus nemen als zelfs satiristen worden beschuldigd fake post-fact alternative truth fact-free fake berichten te verspreiden en juristen hun geestelijk goed laten toetsen om vervolging te voorkomen?

 2. @King Billy: Trump krijgt het toch maar mooi voor elkaar dat Europese satirci zich verenigen. (Verder vind ik de zelfspotfragmentjes wel amusant.)

 3. Laat die Amerikanen maar gaan…

 4. Via Cas Grooten, dus totally genuine:

 5. geheel terecht deze serie. De zelfspot met de referentie Trump is belangrijk, omdat je een referentie moet hebben voor zelfspot, het had ook iemand anders kunnen zijn, maar vooral Trump nodigt daarvoor uit. Het nadeel van zo’n serie is dat je makkelijk kunt vergelijken, heel erg positief valt bij mij de humor van de duitse bijdrage, ik vertelde onlangs nog aan een vriend dat de duitsers de oorlog beter hebben verwerkt dan wij de politionele akties in Indonesieje. Blijkt ook uit hun bijdrage.
  De bijdrage van Gelderland, mijn provincie is daarentegen zwakjes, te weinig aandacht voor de dictie van Trump’s woorden, dat is een heel speciale. Maar vergelijken kunnen we nu, dat is een zeker resultaat van Trump.

 6. @Jan K.: Die van Zweden is het belabberst en hoort er het minste bij. Gewoon door een vrouw ingesproken en het zal daar niet op de TV zijn uitgezonden. Maar toch wel leuke fragmenten. Het is een zeer simpel concept, waarbij ik de zelfspotstukjes het leukste vind. Duitsland en Zwitserland doen daar goed in mee. Het schijnt dat een Australisch satirisch programma woensdag hun versie op youtube zet. Gelderland en Friesland zijn minder, maar kunnen er zeker mee door. Er is ook een versie van Kazachstan, maar die is gemaakt in Duitsland. Verder is een nog een Mexicaans iets zonder fragmenten met alleen een pratend iemand in beeld. Die van Thüringen stelt op een vergelijkbare manier niets voor. Youtubers proberen zo een graantje mee te pikken.

  Volgens mij heb je gelijk waar het Nederlands Indië betreft. Dat is waarschijnlijk zo gelopen omdat het ver weg was. De v/d Steurs en Trumps uit die tijd konden zo eenvoudiger de mensen in Nederland van alternatieve feiten voorzien en als je dat niet geloofde was je geen patriot.

 7. Nog maar eens een stuk of 4 toegevoegd. Er zijn er meer, maar die zijn dan ook stukken beroerder. Bij gebrek aan goede aansluitende satirische TV-programma’s beginnen amateurs maar wat voor zichzelf. Zo zijn er inmiddels 3 Franse versies, waarvan ik de redelijkste heb geplaatst.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: