Jul-01: #Blogpraat?

Ik las op Twitter dat er vanavond om 20 uur weer een zogenaamde Blogpraat is. Blogpraat heeft een eigen website/blog, waar dat niet op te lezen valt. De agenda op die site wordt al een paar jaar niet meer bijwerkt. Het is ook vreemd dat het praten over Blogs op Twitter gebeurt en niet onder een blogbericht op het Blogpraat-blog. Daar kan het ook prima en je hoeft dan geen lid te worden van Twitter.

Nu heb ik tegen Twitter lang niet zoveel bezwaren als tegen Fakebook, Pinterest of Instagram. Twitter is zeker niet zaligmakend, maar heb ik zo ingericht dat ik er iets mee kan. Ik kan dan ook bij Blogpraat meepraten en heb dat een paar keer gedaan. Vanavond gaat dat niet gebeuren, dan heb ik een vergadering met de gemeente.

Blogpraat is min of meer bedoeld om mensen met hun blog te helpen. De initiatiefnemers, Elja en Raymond hebben zelf een blog, waar inmiddels veel op aan te merken valt. Ik vraag me af of zij bij Blogpraat ook Blogluisteren.

Elja viel me wat jaren geleden als eerste op. Ze werkte toen in Istanbul en schreef daar vaak, informatief en leuk over. Inmiddels woont ze alweer een flinke tijd in Nederland en na een jaartje dagelijks bloggen zit de klad er nu volledig in. Sinds maart maar 3 berichten. Dus minder dan 1 bericht per maand. Op die manier werkt een blog natuurlijk niet.

Raymond blogt eens per week en plaatst eens per week een heel verhaal over Twitterdingen die hem opvielen. Die laatste stukken zijn erg lang en bevatten veel onderwerpen. Daar valt dus eigenlijk niet op te reageren en dat gebeurt dan ook niet. Veel beter is het om er meer berichten van te maken met maar 1 onderwerp per bericht. Dat maakt reageren een stuk laagdrempeliger.

Voor zover ik het na kan gaan, gaat het vaak om bloggers die voor hun onderneming bloggen. Dat spreekt mij niet echt aan. Ik heb nog nooit een blogbericht van een onderneming uitgelezen en eigenlijk begin ik er niet eens aan. Dergelijke berichten moeten wel gekleurd en/of eenzijdig zijn en daar kan ik slecht tegen.

Toch volg ik Blogpraat wel. Dwz morgen ga ik de hashtag #Blogpraat even langs. Ik schiet er zelf weinig mee op en het is meer een soort van nieuwsgierigheid. Inmiddels heb ik ook tevergeefs gezocht of er een Twitterpraat bestaat, waarbij Twitteraars op een blog met elkaar over Twittergebruik discusseren.

Advertentie

Geplaatst op 2019-07-01, in Webmatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Dank voor de kritische noten over mijn blog en http://blogpraat.com :) Het schrijven van mijn boek en de promotie heeft al mijn blogtijd ingepikt, klopt. De blogpraat site is echt ondersteunend aan Twitter. En @rsnijders en ik hebben het steeds drukker, vandaar.

  2. @Elja: Dat had ik begrepen, maar zoveel werk hoef je van een berichtje niet te maken. Wat hierboven staat bedacht ik nogal laat en nam me hooguit een kwartier. Maar ik vond het ook wel leuk om op een andere manier aandacht te vragen voor Blogpraat.

    Raymond volg ik niet echt, ik heb niets met e-boeken.

    Zie dan ook weer dat Raymond er een Excel-sheet van maakt, terwijl Excel niet bepaald een textverwerkingsprogramma is. Bak er dan op z’n minst een PDF van. Maar met reageren onder vragen op het Blogpraat-blog was zoiets totaal niet nodig geweest. Heb ooit ruim 600 reacties onder een bericht gehad. Systeem kan het dus prima aan. Maar eigenlijk kan je misschien beter forum-software gebruiken. Dat is voor zoiets bedacht.

  3. Nicole Orriëns

    Ik zit eigenlijk amper op Twitter en wist dus niet dat dit bestond. Ik ga wel even kijken want ben nieuwsgierig.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: