Sep-22: Kat op ’t Dakkie

Deze buurkat houdt me regelmatig in de gaten. Vanaf een schuurdakje kijkt ie zo m’n keuken in. Het is een forse kat, een Brits korthaar met dikke vacht. Hier loopt ook een rank zwart katje rond en die past er wel 3x in. De katerversie kan 8kg worden.

Een maandje terug lag deze lobbes breeduit op m’n tuintafeltje. Het was ‘m dus gelukt om in m’n tuin te komen. Dat kan alleen over een 2 meter hoge schutting. Er in is van bovenaf niet zo moeilijk. Er uit is een ander probleem. Om die reden zit onder m’n nieuwe poort een cm of 10 ruimte. Ik heb vaker katten in de tuin en een deel wurmt zich er dan uit onder de poort door. Bij deze zware jongen lijkt me dat niet kunnen. Toch was ie zomaar uit m’n tuin. Denk dat ie dan toch tegen de schutting op is gesprongen. Dat lukt andere katten ook, maar van dit suffe beest verwacht ik dat niet. Hij is daarna niet meer in m’n tuin geweest en legt zich er bij neer dat ie me vanaf het schuurdakje in de keuken prima kan observeren.

Advertentie

Geplaatst op 2019-09-22, in Woonmatig, Ximatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

  1. Het is in ieder geval een mooi beest.

  2. Een beeld zeg, stuur hem op naar Brabant.☻
    Katten halen de raarste fratsen uit als ze ergens hun zinnen op hebben gezet, kennelijk heeft hij op jouw erf iets aantrekkelijks gezien, misschien een muis of zo. Verbaas je niet als hij plotseling bij jou binnen zit.

  3. Prachtige kat!

  4. Prachtige kat. In mijn buurt wonen er veel, maar niet zo mooi. Ons tuintje is weinig aantrekkelijk, in een border vol bodembedekkers is het niet lekker krabben en in de voortuin ligt grind tussen de aanplant, houden ze ook niet van.

  5. Wat een beest. In mijn tuin scharrelen de buurtkatten ook regelmatig rond. Maar sinds kort woont er een moederegel met 5 jongen in mijn tuin. De katten blijven eerbiedig op afstand. Ze blijven zelfs van de kattenbrokjes af die ik voor de egeltjes heb neergezet.

  6. niet elke dikzak is suf, probeer eens een gesprek met hem aan te knopen, het lijkt mij een slimme goozer.

  7. en waarom hij daar ligt, hij is een chat de gouttière.

  8. hij is eenchat de gouttière, zo zit het.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: