Feb-24: NH-FB Triplex

Voor mijn logjes heb ik een flinke set categorieën bedacht, om bezoekers optimaal van dienst te zijn. Donderdag had ik echter een voorvalletje dat moeiteloos in 3 van die categorieën te plaatsen is.

Ik zat bij een debat over fietsverkeer in Noord-Holland, waar 7 van de 10 provinciale partijen het kiesgedrag van zo’n 40 actieve Fietsersbondleden probeerden te beïnvloeden. In mijn geval is dat niet erg gelukt.

Het was een vermakelijk avondje, waar 1 goede toezegging van alle partijen uit voortkwam. De Fietsersbond heeft namelijk een communicatieprobleem met de Provincie, ze weten elkaar niet zo goed te vinden. De Fietsersbond is vooral op de regio, gemeente en landelijke poltitiek gericht en de Provincie juist niet.

Provinciaal-politiekgezien zijn er in Noord-Holland flinke kloven. De eerste is dat het provinciebestuur in Haarlem zit. Vrijwel iedereen ten noorden van het Noordzeekanaal ervaart dat deze lieden moeilijkheden hebben met de kanaaloversteek. Daarnaast is ROA (Regionaal Orgaan Amsterdam) economisch zoveel sterker, dat die zich ook weinig van het provinciebestuur aantrekt. De Provincie is er dus alleen voor de regio Haarlem en het was dan ook niet vreemd dat daar het debat gehouden werd.

Het lichtpunt van deze avond was dat alle aanwezige partijen vonden dat de Provincie weer een aanspreekpunt voor fietszaken moet krijgen. Hopelijk verbetert dat de communicatie want dat is hard nodig.

Er kwamen nog een hele serie leuke onderwerpen aan bod, waar ik moeiteloos per onderwerp over kan loggen. Dat ga ik dan ook maar doen, want anders wordt dit logje veel te lang. Dus als het om ‘Fietsbeleid van de Provincie NH‘ of ‘Openbaar Vervoer versus Fiets‘ of ‘Fietsknelpunten in Noord-Holland’ gaat, dan raad ik aan om nog even te wachten met reageren. Daar ga ik zeker nog apart over loggen.

De politieke delegatie was met 3 provinciale partijleiders behoorlijk zwaar. Dat geeft aan dat de Fietsersbond serieus genomen word. Het is dan weer vreemd dat de 2 partijen die folderden, folders gaven waarin niets over langzaamverkeer of fietsvoorzieningen staat.

Vervolg

Advertentie

Geplaatst op 2007-02-24, in Fietsen, Kiesmatig, NH-matig. Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. Bij deze reageer ik dus nog niet……

 2. Ik weet niets van fietsverkeer in Noord-Holland.
  Er komen hier wel blaadjes binnen van de Fietsersbond, maar die komen niet voor mij.

 3. @Nanos: Ik wilde ook vooral loggen hoe de Provinciale politici anders overkomen dan ze willen en hoe hun ambtenaren vooral anders werken dan de politici denken. Ben al een paar keer aan dat verhaal begonnen en telkens werd het te lang en te gedetailleerd. Eigenlijk best lastig.

 4. Dat geeft meteen aardig weer wat een kloven er zijn op / tussen bestuurlijk(e) niveau(s).. Hoe zou je dàt nu kunnen oplossen..
  En het is eiegenlijk een gotspe, want Noordholland is veel groter dan Haarlem en het ROA-gebied (waarom bestaat dat uberhaupt als zo’n groot machtsblok terwijl het referendum in A’dam daartegen was. Toch?)
  En folders die niet over fietsverkeer gaan.. duh… ;-}

 5. Tja, fietsen is gezond, iedereen moet fietsen, maar waar?

 6. Altijd interesant om inzichten te zien van gewone burgers.
  Catagorien zijn interesant voor mensen die zich er eens in willen verdiepen, en voor jezelf.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: