Dec-28: Zaltbommel

Een tijdje geleden heb ik alleen over de watertorens van Zaltbommel geblogd. Natuurlijk was er veel meer te zien. Dat heb ik verzameld op deze fotopagina. Het is min of meer in loopvolgorde. Behalve dan als ik een gebouw op de terugweg van de andere kant zag.

Dat laatste is goed te zien, aangezien het weer sterk verbeterde van lichtbewolkt naar stralend zonnig. Deze zwerfrondwandeling was nadat ik eerder Gouda had bezocht. Daar bleef het somber. Ruim over de middag arriveerde ik in Zaltbommel. Later heb ik er op de Markt gegeten. (Even nagezocht. Betrof Griekse kip met patat, rauwkost, kaas, olijven en een halve liter witbier. Alsof ik thuis at ;-).

Bij de oude watertoren zat een stel op leeftijd op een bankje uit te rusten. Ze kwamen uit de buurt en bezochten Zaltbommel vaker. Toen ik daarna de binnenstad en de nieuwe watertoren had bekeken en dus een kilometer of 8 ‘verder’ was liep ik langs een aardig haventje.

Opeens zag ik mensen zwaaien. Inderdaad datzelfde oudere stel. Ze waren benieuwd of ik die 2e watertoren had gevonden.

Advertentie

Geplaatst op 2021-12-28, in Treinlopen en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. Schitterend die waterpompen. Hier zie je alleen maar waterputten.

  2. Prachtige inkijk in Zaltbommel!

  3. Over die Singel heb ik mijn schoonmoeder voortgeduwd in haar rolstoel. Heel mooi stadje. Ergens op de achtergrond in mijn hoofd klinkt een liedje over Zaltbommel en rommel, maar dat wil nu even niet komen bovendrijven. Een verhaal over Liszt die varend op de Waal orgelspel hoorde en trouwde met de dochter van de organist. Ik kan me nog herinneren dat mijn latere man stomverbaasd was dat ik, als noorderling, dat liedje over Zaltbommel kende en kon zingen. Een meester op school had het de klas geleerd. Toch die boekjes eens opzoeken. Waar een blog al niet toe kan leiden.

  4. @Marieclaire: Ken dat liedje ook met de echo -bommel en -rommel. Vond deze op youtube met text:

  5. Wat een mooi stadje is het toch.

  6. Mooie gebouwen daar, dat wist ik niet. Van MC’s liedje ken ik alleen de eerste zin.

  7. Jaaa, deze is het! Leuk.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: