Feb-21: Els-Uitbarsting

De laatste jaren hoorden jullie me niet meer over hooikoorts. Ik dacht er zelfs een beetje van af te zijn door de combinatie van dagelijks 1,5 uur buiten wandelen en het slikken van vitamine D3. Die laatste is vanwege botontkalking en dit leek me een gunstige bijwerking.

Maar sinds een week gaat het weer compleet mis. Niezen valt erg mee. Die rotpollen zorgen bij mij voor een allergische reactie in m’n longen met veel hoestsalvo’s, die astmatische bronchitis tot gevolg hebben. Er zijn geen echte medicijnen voor, behalve dat een menthol (RhinoCaps) stoombad de kriebel tijdelijk onderdrukt. En zelfs dat sloeg deze keer zeer matig aan.

Niet gek als ik nu de meting van het LUMC zie. Op 1 dag was de uitbarsting 8x een gemiddelde uitbarsting en een dag daarna kwam er nog 1 die 4x zo zwaar was.

De ellende is dat dat spul overal in woonwijken staat, de verspreiding erg ver is en het gewoon je goedgeïsoleerde huis binnendringt. Las onlangs dat het meelift via kleding en haar. Ik stofzuig extra. Zou met een pollenmondkapje buiten en binnen rond moeten lopen. Alleen kom ik daar te laat achter. Nu gaat het niet meer helpen en een week geleden had ik nog nergens last van.

Advertentie

Geplaatst op 2023-02-21, in Overmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Dat is vermoeiend, ik ken het van nabij. Een afdoend middel bedenken valt niet mee.
    Ik wens je beterschap, al is het maar een beetje.

  2. Ai, dat is vervelend en dat is waarschijnlijk nog te zacht uitgedrukt. Beterschap!

    OT: onze vraag ligt inmiddels bij ‘erfgoed’. De woningbouwver. verwijst naar de gemeente met als reden dat de palen op gemeentegrond staan. Ik wacht nu eerst op antwoord van erfgoed.

  3. Toch een leuke queeste. ;-)

  4. Gekkigheid toch, in de winter.

  5. @Mijn5euro; Zoals je aan het blauwe deel kan zien is het wat vroeg. De els is een rare boom, die gooit de pollen in de lucht ver voordat de bladeren verschijnen. Dat kan al eind-december zijn, maar is vaker eind-februari.

  6. Het heeft even geduurd, maar m’n longellende is vrijwel voorbij.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: