Mrt-21: Pik in, ’t was winter

Gisteren liep ik door mijn stadsuper en zag ik dat het eigen merk ‘magere’ rookworsten in de relame was. Die dingen smaken goed. Maar het waren van die grote, 350 grams lellen. En daar doe ik te lang (4,5 dagen) mee. Ik kijk dus even wat de prijs is van de kleinere 250 grams versie.

Tot mijn verbazing waren die een stuk goedkoper dan de laatste keer, terwijl ze niet eens in de reclame waren. De 1,19 vond ik een prima prijs, dus de grotere (naar 1,71) afgeprijsde liet ik rechts liggen. Ik had mijn bedenkingen en hield het geval even later onder de publiekelijke scanner, die halverwege de winkel hangt. En jawel, die gaf 1,48 aan. Naar mijn mening klopte dat beter, het is niet zo’n goedkope winkel.

Toch nam ik hem mee naar de kassa. Die 1,48 heb ik er ook wel voor over. Het is altijd nog beter dan een paar dagen langer over zo’n grotere worst doen of een deel van zo’n grote worst moeten weggooien.

Bij de kassa gaf ik aan dat er iets niet klopte, in de veronderstelling dat zij het foute prijskaartje in het schap zouden aanpassen. Veel mensen vinden het vervelend als ze bij het afrekenen een andere (en vooral een hogere) prijs zien, dan wat zij op het schap zagen staan. Ook de kassascanner gaf 1,48 aan. Dus werd er een medewerker naar het schap gestuurd. Met daarna de uitslag dat het in de computer aangepast gaat worden en het op het schap dus goed stond. Dat mag natuurlijk ook.

Toch heb ik mijn bedenkingen. Want als je de 1,19 omrekent, dan kom je met eenzelfde kilogramprijs voor de grote rookworst op 1,67 uit. En dat is gek, want die was dus in de reclame voor 1,71. Het lijkt mij duidelijk een gevalletje van ‘de klant heeft altijd gelijk’. Waarschijnlijk is volgende week het prijskaartje op het schap aangepast. Ga ik natuurlijk bekijken. Ik had in elk geval mijn laatste wintervoordeeltje, vandaag is immers de lente begonnen.

Geplaatst op 2010-03-21, in Shopmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Hier buiten is het niet echt te zien dat de lente is begonnen het regent dat het giet.

 2. Ach ja moeten ze de prijs maar goed aangeven, zowel bij het schap als in de kassa… ik had het zelfde gedaan…

 3. Bij ons in de winkel komt het ook wel eens voor, dat de prijs op het produkt niet overeenkomt met de prijs in de computer. In zulke gevallen geldt altijd de prijs op het produkt. Maar ja, elders zie je dat er op het produkt zelf vaak geen prijs meer staat. Dan moet de schapprijs gelden, vind ik.

 4. @Gerrit: Klopt. Op dit product staat geen prijs, zoals dat tegenwoordig in de supermarkten meestal het geval is.
  Ze hebben daarvoor wel halverweg zo’n handscanner om de streepjescode te lezen. Die 1,48 wist ik dus al voordat ik bij de kassa was. En ook al staat er een duidelijk bordje bij die scanner, toch zie ik er nooit iemand gebruik van maken.

 5. @Me!: Gisteren (21 maart) was het hier stralend weer. En dan bedoel ik de zon en niet de regen. Limburg en Brabant troffen het duidelijk slechter.

 6. De laagste prijs is altijd geldig, maakt niet uit waar die staat vermeldt.

 7. Zoiets zou mij nog niet opvallen. Ik heb geen gevoel bij prijzen van dingen in supermarkten. Ook niet toen ik nog wel zelf boodschappen deed.

 8. @Mack: Ik ben altijd goed geweest in ‘zoek de vreschillen’. Iets dat afwijkt valt me dus erg snel op. Van dit soort rookworsten had ik in m’n hoofd dat zij het laatste jaar 1,39 kosten. Dus viel die 1,19 op.
  Ik doe geen moeite om zoiets te onthouden en erg veel heb ik er niet aan. Want als er 1,48 gevraagd zou worden had ik het ook best gevonden.
  Op langere termijn hou ik er wel rekening mee. Zo schoot een tijdje terug de Fantaprijs (in alle supermarkten) omhoog van 0,92 naar nu 1,42. Dan ga ik toch eens kijken of er een huismerk is die ook goed te pruimen is. Dat is gelukt. Die van de Vomar en de Plus vond ik waardeloos en de SuperdeBoer-versie is goed te doen.

 9. @Bytheway; De volgende keer schrijf ik even de gewenste prijs op m’n hand. :-)

 10. Hm, ondanks het begin van de lente denk ik dat we nog wel een paar keer “winterse kost” eten, inclusief rookworst. Ik zal ook eens opletten, meestal kijk ik niet eens naar de prijzen. Ik vergelijk wel bij meerdere mogelijkheden de prijzen per kilo of per liter. En ben die na mijn keuze ook meteen weer vergeten.

 11. Een kleine week later weer even bij het worstenschap gekeken. De 250 gramsversie lag er nog voor 1,19 (nu ook in de scancomputer) en de 350 gram van hetzelfde eigenmerk en vetvrije soort moest nu 2,29 kosten. Daarmee is de kgprijs voor de kleine 4,76 en voor de grote 6,54. En ik altijd maar denken dat ik als kleingebruiker de dupe was. :-)

 12. De rookworsten zijn eindelijk aangepast. Ze kosten nu 1,45 wat een reëlere prijs t.o.v. het grote 350-grams broertje. Ik heb dus een maandje kunnen genieten van een actieprijs die geen actie was. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: