Apr-16: Swingverbod

Ik heb wel eens verteld dat het Canadaplein tussen mijn huis en m’n stadsuper ligt. Op een set jankende dildo’s na is het een saai plein, waarvan een deel onhandig is verhoogd. Voor de kortste weg moet ik een stap omhoog doen en later 2 stappen of 1 sprongetje naar beneden. Behalve als er terrasstoelen met het terrashek staan, dan kan alleen het sprongetje. Kortom onhandig.

Die verhoging bestaat uit natuursteen en die is prachtig vlak. Skaters en skateboarders kregen dat in de gaten en toen werd het er toch nog gezellig met jeugd die wat aan beweging deed.

Dat duurde niet lang of er kwam een verbodsbord. Mogelijk door de terrasuitbater of iemand die bang was dat de natuurstenen ondergrond kapot zou gaan. Of gewoon iemand die vind dat de jeugd zich met overgewicht moet omringen.

De laatste weken is er een nieuwe rage. Het zogenaamde swingboard. Het ziet er leuk uit en kinderen beleven er erg veel plezier aan. Dus werd het verhoogde deel herontdekt en is het weer wat gezelliger en levendiger op het Canadaplein. Ben benieuwd welke chagerijn er nu gaat vragen om een bordje met ‘Verboden te Swingen’ (art 2.4.7b A.P.V.)?

Advertentie

Geplaatst op 2010-04-16, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. En dan de volgende keer een bordje erbij “verboden te rolschaatsen”(komt vast wel weer een keer in de mode), “verboden te steppen” enz. Ze kunnen aan de gang blijven, dat wordt straks een hele kerstboom. Waarom niet gelijk een bordje “verboden iets anders te doen dan zitten en wandelen”

 2. De Nazis hadden indertijd ernstige bezwaren tegen Swing muziek…

 3. En dan maar zaniken dat de jeugd hangt of achter de computer zit de hele dag. Gek he!
  Hier in Rak Noord ook weer fijn, wil de gemeente een hangplek in het park maken voor de hangjongeren en gelijk staan er weer mutsen op om te protesteren.
  Dichtstbijzijnde huis is op 100 m afstand notabene! Doet de gemeente iets goed en krijg je reaktie’s: laat ze maar in hun eigen straat hangen.
  Grrrrrrrr…….hier kan ik mij dus kwaad over maken!

 4. @Frans54: Zoiets van ‘Verplichte hang- en slenterplek’. :-)

 5. @Kaat: Er is daar op de kruising Molentochtpad-Klaas Bootpad een halve pijp die immer goed gebruikt wordt. Moet deze hangplek wat westelijker komen?

 6. Verboden voor rollators en rolstoelen is natuurlijk het laatste bord…

 7. Ik kijk altijd met ademloze bewondering naar die skateboards, en al helemaal die swingboards.
  Ik zou zoiets nooit gekund hebben zonder een schedelbasisfractuur en een meervoudige nekwervelbreuk op te lopen.

 8. Xiwel, hij komt op een plekje waar nu een speelplaatsje is wat amper/niet gebruikt word, noordelijk dus, richting kompasweg.

 9. Hahaha Laurent, zullen we dan maar gewoon blijven fietsen en lopen? :D
  Ja die swingboards zien er heftig uit, knap dat die kinders dat zo goed kunnen trouwens.
  Schaatsen lukte me nog wel maar dit….nee dank je.

 10. Hahaha, laat die jongeren toch lekker skaten.

 11. je bedoelt een waveboard, swingers zijn mensen die naar parenclubs gaan en aan partnerruil doen.
  by the way

 12. @BtW: Bestaan ook onder de naam Swing board. Dat was de naam die ik het eerste hoorde. Ik xi dat er ook boarden ‘the Wave’ heten. Dat zijn dus wavers lijkt me.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: