Feb-09: Poolarisatie

De Polariseringsbeweging tegen Vreselijke Vreemdelingen heeft een meldpunt geopend tegen luidruchtig klussende voormalige oostblokkers. Tja, ik neem aan de die partij lidloze beweging zo uitzoekt wie hun mogelijke stemmers zijn. Sluiten ze goed aan bij bezopen rondkarrende brievenbusplassers? Elke partij, beweging of wie dan ook mag dat uitzoeken. Ze doen maar. De manier waarop, via een website, is verre van accuraat. Je krijgt wat je verzamelen wilt. De uitkomst is al bekend voor je er aan begint.

Eerlijk gezegd zit ik wel met de Oosteuropeanen. Ze rijden hier bij bosjes in wat oudere auto’s rond; Polen, Letten, Bulgaren en bijvoorbeeld Roemenen. Nou heb ik de indruk dat deze lieden niet zo goed op de hoogte zijn van onze verkeersregels en daarbij heb ik de indruk dat ze een voorkeur hebben voor secundaire wegen die vaak gedeeld moeten worden met fietsers. Ik wil daar geen meldpunt voor.

Wat ik wel wil is een goed onderzoek in de processen verbaal om te zien of zij meer achter het stuur drinken, vaker te hard rijden op 30 en 60km-wegen en vaker betrokken zijn bij ongevallen. Mogelijk is er niets aan de hand, en dan is dat maar vastgesteld. Maar het kan ook zijn dat zij fietsstroken zien als inhaalstroken en dat een bepaalde groepen frequent dezelfde fouten maakt door onwetendheid. In dat geval kan bedacht worden om deze mensen te helpen veiliger aan het Nederlandse verkeer deel te nemen.

En dan niet alleen de Oostblokkers tegen het licht houden, maar ook verschillende sociale lagen van de Nederlandse bevolking. Kan heel goed dat mensen met een lagere opleiding uit achterstandwijken of juist hele rijke patsers meer ongevallen veroorzaken en zo de verzekeringen en daarmee ons allemaal op kosten jagen.

En dat kan prima door goed onderzoek in de bestanden van de politie. Kan ook heel goed dat een PVV’er meer gevaar op de weg oplevert dan een Estin of Servier. Vooralsnog is dit alleen gedaan voor jongeren, om aan te tonen dat zij meer betrokken zijn bij ongelukken. Geen overtuigend onderzoek als je bedenkt dat ouderen vaker ongelukken veroorzaken.

En dan niet de ‘foute’ figuren het land uitjagen. Nee, geef ze aanvullende rijlessen. Levert mooi wat werkgelegenheid op. Misschien is het nog wel beter om bepaalde mensen een week als fietser verkeerservaring op te laten doen.

Advertentie

Geplaatst op 2012-02-09, in Kiesmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Ik kan me hier wel bij aansluiten.

  2. Potdorie, hebben al die Nederlanders voor niks op moslims zitten schelden! Die blijken nu dus makkelijk voor anderen verruild te kunnen worden. Ik neem aan dat W. nog een kaartenbak vol heeft met kwalijke volkeren en rassen.

  3. @Emigrant: inderdaad, die Oost-Europeanen zijn lang niet allemaal moslim ( onder de Bulgaren zijn wel een aantal Turkstalige moslims, hoeveel dat er zijn in verhouding tot mensen met andere godsdiensten en levensovertuigingen weet ik niet)

  4. PVV’ers lijden wellicht ook aan maanziektes?

  5. @Bertie: Vooral manische maanzaadbroodjes op maandagen zijn gevaarlijk. :-)

  6. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: