Mrt-15: Super de Jumbo

Een paar dagen terug is mijn buurtsuper omgedoopt in een buurtjumbo. Die winkel kan hoedanook op mijn klandizie rekenen daar ie het dichtstebij is en vlakbij de bibliotheek waar ik doorgaans op de heenreis de regiokranten doorneem. Over de komende Jumbo gingen veel verhalen in de rondte als goedkoper en minder personeel.

Niet dat er zoveel ervaring mee is, Jumbo’s vind je hier in de omgeving Alkmaar erg weinig. Die verhalen kwamen dus van verder en dat levert meestal een vertekening op. Dus maar gewoon afwachten en dan eens kijken wat het geworden is. Dat afwachten duurder erg lang. Een jaar terug verschenen bij diezelfde Super de Boer steeds vaker Jumbo-artikelen in de schappen. En ondanks dat Super de Boer niet als goedkoop te boek staat, waren die Jumbo-vervangers duurder.

Voor 1 artikel, frisdrank (sinas en cola) van het eigen merk heb ik dat in een grafiekje gezet.

Begin 2011 stond er Super de Boer-fris in de schappen voor 71 cent. Die werd vervangen door Jumbo-fris wat al meteen 76 cent kostte en niet veel later 79 cent. Ik bedacht dat dat een trucje was, om later na de ombouw die prijs te laten zaken met de mededeling ‘nu stukken goedkoper’. Maar het omgekeerde vond dus plaats. Het staat nu zelfs voor 83 cent in de Jumboschappen. Een prijs die de dure AH al langer hanteerde en die ruim 20% meer is dan de Vomar en nieuwe Deka die maar een paar stappen verder is.

En let wel dat het allemaal om dezelde sinas en cola gaat uit dezelfde fabriek met dezelfde smaak en dezelfde samenstelling. Het is wel stukken goedkoper dan bijvoorbeeld Fanta die in al deze winkels voor 154 cent per anderhalve liter te koop is.

Van andere prijzen zag ik sporadisch een verlaging, maar zeker niet lager dan de Vomar of Deka. Veel is gelijk gebleven, behalve dat de winkel vergroot is en de gangpaden versmald. Dat mocht niet baten voor mijn broodwens; een tarwe-knip. Die was er niet te vinden en haal ik de volgende keer wel bij de Vomar met hun goedkopere fris. Gezien de afstand zal ik toch deze Paardenmarkt-Jumbo regelmatig bezoeken. Het personeel was nog hetzelfde, maar dan met wat jonge personen extra. Kans is groot dat die tijdelijk zijn toegevoegd ivbm de ombouw. Pas op termijn zie je personeelsverloop als Jumbo hen te kort betaald. Dat was nu nog niet zichtbaar.

Geplaatst op 2012-03-15, in Alkmaar, Shopmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Dit klopt dus met een eerdere reactie van mij. Ik had gehoord dat Jumbo met A-merken wel goedkoop is vergeleken met andere supermarkten, maar met de huismerken duurder.

  Bij mij in de buurt is onlangs ook een Super de Boer omgebouwd naar Jumbo.
  Het personeel bleef inderdaad grotendeels hetzelfde.

  Ik kom er niet veel, omdat ik meestal naar de AH XL in Ede ga, vooral vanwege het assortiment, de uitgebreide mogelijkheden om vegetarische maaltijden samen te stellen. Niet alleen vanwege de vleesvervangers van Tivall, die ik graag eet. Maar ook veel ingrediënten om bijvoorbeeld een Indiaas vegetarisch gerecht klaar te maken.
  En als ik er dan toch ben doe ik de andere boodschappen er vaak ook.
  Voor verse groenten ga ik vaak naar een Zorgboerderij bij mij in de buurt.

 2. Gatverdikkeme! Zit ik een heel verhaal te tikken en krijg ik gezeur over inloggen om te kunnen reageren. Dat wil ik niet. Ik heb dat zo insgesteld dat de reageerdrempel zo laag mogelijk is. Kijk ik bij mijn instellingen en staat dat nog steeds zo. Pas nadat ik diezelfde instellingen opnieuw heb opgeslagen lijkt het weer normaal te zijn.

  Dus excuses aan reageerders die hier in de afgelopen dagen tegenaan liepen.

 3. @Trijntje: Ik had om die A-merkreden Fanta er bij genoemd. Die is overal exact even duur en volgens mij dringen die hun prijs bij de supers op.

  Alle winkels die ik hierboven noem zijn behoorlijk compleet. Ik kan er alles vinden. Naar de Vomar ga ik liever vanwege hun brood. Ze hebben ook prima koffie die goedkoper en fairtraderiger is dan bij de concurrenten.

  Die Vomar zit in een buitenwijk en had daar al een paar jaar eerder een oude Super de Boer overgenomen. Ook daar is het personeel blijven zitten. Maar het is wel zo dat daar de rijen voor de kassa’s sneller oplopen door een minder kassabeleid. Bij de AH-XL is dat al jaren veel erger. Daar sta ik immer in een lange rij terwijl een berg kassa’s gesloten zijn. Hoe dat bij deze Jumbo gaat is afwachten. Deze keer was ik zo aan de beurt.

 4. Ik heb bij het reageren geen problemen gehad.
  Op de tijden dat ik bij AH XL ben vallen de rijen erg mee. Deze AH XL heeft de prijs voor beste winkel van Nederland gewonnen, voor de tweede keer.
  En ik vind daar dingen die bij kleinere AH’s echt niet te vinden zijn.

  Het kassabeleid bij JUMBO, daar houden ze zich volgens mij wel aan.

 5. That email address is associated with an existing WordPress.com account, please log in to use it.

  Gat sakkerdjie, mijn reactie pleite en ik kan alleen maar wat neerzetten met een fake adres…

 6. @Sjoerd: Ik ben er achter wat er gebeurd is via een WP-forum. Het ligt niet aan je mailadres. Reageerders met hetzelfde probleem raad ik aan het mailadresvak leeg te maken en te laten.

 7. No problems, wel bij weblogs die niet zijn aangesloten bij WP.
  Over de supermarkten kan ik niet veel toevoegen; we hebben een ah die zich aanpast aan de streek zodat ik mijn neus stoor bij enkele bijzondere artikelen, een Janlinders -nog steeds mijn favoriet smen met de Aldi. En een Spar die uit mijn route ligt.
  En limonade koop ik zelden.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: