Aug-28: Kraanmisbruik

In Alkmaar is de kermis begonnen. Ben er een rondje over gelopen en heb er een waardeloze krentenbol ‘genoten’. Natuurlijk stond er weer van alles, alleen de grote attractie van 70 meter hoog deed het nog niet. Die hadden een drukke agenda en waren pas laat gekomen of ze hadden gewoon knutselproblemen. Van een 2de rondje (om te zien of dat grote gevaarte het inmiddels doet) is het nog niet gekomen, zo’n kermisganger ben ik niet.

Opvallend was deze keer een gigantische waterglijbaan op de Paardenmarkt voor m’n stadsuper.


Helaas heb ik mijn lengte niet mee, waardoor niet te zien is dat al het groene tot de rand gevuld is met water, waar je door mag raften. Het betreft een soort flinke hamburger waar je je in verplaatst, terwijl ‘raft’ gewoon ‘vlot’ betekent. En met het woord vlot zit het hier in de gemeente niet lekker, de nieuwe ‘vlot’-brug is nog steeds niet gerestaureerd. Daar zit geen schot in.

Dat dat Riverraft-ding juist hier staat is niet verwonderlijk. Eind-Mei verscheen hier het eerste gratis watertappunt van Alkmaar. ‘Nee, daar zou geen misbruik van gemaakt worden.’ Ja ja, en hoe komt die grote groene bak dan zo vol? Juist..

Wat die kraan van Schot tussen het watertappunt en de vlotbaan zocht weet ik niet. Die zou beter even naar die kapotte vlotbrug kunnen gaan waar ie meer nodig is.

Overigens is er niets mis met zo’n gratis watertappunt, die daarna in veel meer steden zijn verrezen. Alleen hier in Alkmaar zou ik het nog niet gedaan hebben. Dwz ik zou eerst aan het aftappen hebben gewerkt. Zeg maar goede en schone openbare toiletten. Want wat er in gaat moet er ook een keer uit.

Advertentie

Geplaatst op 2012-08-28, in Alkmaar en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Je zult het niet geloven maar afgelopen zaterdag heb ik ook even de kermis bezocht, weliswaar om de zaak van Bever te bezoeken wat tijdens de kermis een bezoeking is maar toch….

  Van de kermis heb ik niet veel gezien, ik let altijd op de volwassen mensen die er rondlopen en verbaas me altijd over de typische kermis-ganger ;-) Voor mij geen kermis ik heb er nooit iets aan gevonden, hetzelfde heb ik met pretparken. Wanneer je de pret om je heen niet kunt ontdekken….

  Overigens lijkt het vlotbrug gebeuren een fiasco te worden en ik ben bang dat het niets meer wordt…

 2. @FT: Dat vlotbrugfiasco zou naar een hoger niveau getilt moeten worden. Ik denk dat ik eens ga kijken of Hart van Nederland nog uitzend.

  Zelf kijk ik idd ook vooral naar de mensen en maak daar in leeftijd geen uitzondering op. Zo vind ik het prachtig om te zien dat een klein kind zijn ogen uitkijkt en plezier heeft. Of dat pubermeiden er alleen maar rondlopen om te worden gezien. Zorgenmakende moeders en onnadenkende vaders zie je bij zoiets ook voldoende. Ik ben erg slecht in het fotograferen van mensen, maar anders had ik er vast een keer over geblogd.

 3. log om over na te denken

 4. @Staatrtje: Maar ook weer niet te diep, want die onderste foto heb ik een heel klein beetje aangepast. :-)

 5. Ik was er vroeger niet weg te slaan. Tegenwoordig beschouw ik de kermis als een noodzakelijk kwaad (want kleine kinderen).

 6. @Jenni: Die wildwaterbak is redelijk onschuldig en je werd vanavond natter tijdens het wachten dan in dat ding. :-)

  Die ‘attractie’ links achter de palmboom lijkt mij het ergste. Dat is een bungyjumpbal waar maar 2 personen in passen. Je wordt er 32 meter de lucht mee ingeschoten. Erg weinig bezoekers die dat aan durven. http://www.kermisinfo.eu/attracties-2/bungee/hot-shot-fireball
  Begrijp dat die ook in Hoorn was.

 7. Ja, die bal stond bij ons ook inderdaad. Heb erbij staan kijken, vreselijk ding. Zoonlief wilde erin, maar hij haakte af toen hij in de rij stond. Gelukkig.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: