Geplaatst op 2014-10-25, in RTV-matig, Ximatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 21 reacties.

 1. Met beide voorbeelden betwijfel ik dat het getoonde spel verbeterd is na de fusie.
  Televisie kijk ik al langer niet meer en hockey heb ik nooit gevolgd.
  Ik ben dus geen kenner.

  Vriendelijke groet,

 2. Hier een twintigtal, die van alles hebben te maken met de munten in je porte-mon-nee.
  Overigens circuleren er honderden afko’s in het Brusselse acronymenparadijs, waarachter miljoenen schuilgaan.
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_acronyms_associated_with_the_Eurozone_crisis

 3. Ik hou het kort, het is afkorten in het kwadraat.
  avrot zo ook kunnen worden trova of travo maar daar zullen ze niet blij mee zijn.

 4. @KB: Ho stop! ;-) Ik beperk me tot het Nederlandse taalgebied. Dwz afkortingen die in Nederland gangbaar zijn. Zodra ik het Engels taalgebied er bij neem dan gaat die 33.000 zo naar 3,3 miljoen en dan houdt het nooit meer op. Overigens zijn er zat EU-afkortingen die we hier in NL te horen krijgen, die neem ik wel mee. Moet ook de huidige EU-fracties nog nalopen.

 5. @BTW; Tarvo en Travo zijn natuurlijk al in gebruik voor ‘Tarwebrood van molenaar Vos’ en Travestiet. Daar wil die omroep vast niet mee verward worden.

 6. Het is bij die omroepen wachten eer ze een i van Internet toevoegen, want naast radio en TV zitten ze ook op het internet met websites en uitzendingen. Avrito begint overigens wel op Aviko (Aardappel Verwerking Industrie Keppel en Omstreken) te lijken.

 7. Hahaha! Nogal belachelijk die namen!

 8. Waarom niet gewoon kiezen voor een nieuwe naam. Lijkt me veel eenvoudiger. Dan werd het CAT… Combinatie Tros en Avro Of ACT

 9. @Sjoerd: Idd de huidige keuze is erg fantasieloos. Mima had ook wat geweest, beide omroepen vind ik erg MiddelMatig.

 10. @Margo; Ik begin er niet voor niets over. Het past wel bij m’n Afkotic maar ik vraag me ook af waarom ik over zoiets nog niet iets eerder heb gezien.

 11. Het werd hoog tijd dat iemand hier eens aandacht aan besteedde, want dit loopt ondertussen faliekant uit de hand.

 12. Whtsnnm.
  Lijkt me de handigste soort afkorting, iedereen snapt het. Nou ja, ik in ieder geval ☺

 13. @Btt; Laat ik die nu weer net niet begrijpen. Zelf bedacht?

 14. @VJ: De media zijn te druk met hun bangmaakfunctie en letten daardoor niet op dit soort fusiemisstanden.

 15. Echte een hele leuke:

  MMWOPS – Making Money While Other People Sleep.

  Een bedrijfje van een Canadees dat miljoenen overheidssubsidies aan Rijn Schelde Verolme opslurpte zonder wezenlijke tegenprestaties. Mede aanleiding tot het RSV schandaal en de RSV Parlementaire Enquete.
  een ‘PE’ in de politiieke volksmond. ” Gaan we er een Pee Ee’tje aan wagen?”

 16. In ieder geval zit de rot erin.

 17. @King Billy: Dat is idd een mooie. Het gaat overigens in m’n lijst vooral om de laatste die je noemt. (De hele politiek kan er wat van niet alleen de EU, maar ook lokaal. Onze webhouder begon opeens tegen me te zeuren dat iets in de Mirt was geweest.) Dwz opeens worden afkorting zo gebruikt dat nieman meer de juiste betekenis er van weet.

  Tegenwoordig doet Wikipedia het overigens ook prima op dat gebied en heeft daarbij meer uitleg en toepasselijke linken. Dat was destijds voor mij de reden om er mee te stoppen. Toch kwam ik er achter dat mijn lijst nog wel een voordeel heeft en dat is dat er veel meer afkortingen en woorden op 1 webpagina staan. Dus als mensen een afkorting fout schrijven of er fout woord bij bedenken, dan kan het toch in mijn lijst voorkomen en vinden ze daar de juiste afkorting.

  Het meeste werk zit overigens niet in het verzamelen, maar in het controleren dat ik zoveel mogelijk bij de bron doe. Tussen 1990 en 2009 was dat een handige manier om mijn algemene kennis flink op te vijzelen. Acronymfinder controleert bijvoorbeeld niets en staat ook bomvol met fouten. Als ik mijn lijst ga aanpakken, dan gaan er ook weer een hele berg uit. Het gaat me zeker niet om de grootste hoeveelheid. Degene die er uit gaan komen uit mijn vorige beroep waar we hem op het werk gebruikten. Afkortingen die niet verder komen dan binnen 1 bedrijf wil ik er niet in hebben. Het hoeft ook niet allemaal Nederlands te zijn, maar diverse Nederlanders moeten er wel mee in aanraking komen zoals in de krant, op het journaal of via hun bank of na een bloedonderzoek.

  Wat ik er exact mee wil weet ik overigens niet. Dwz omdat wordpress.com belachelijk veel webruimte levert kan het hier prima. Na 1500 berichten 3000 foto’s en deze lijst heb ik nog maar 5% gebruikt van de beschikbare 3GB. Toch wil ik ook niet meer terug naar rond 2005 toen ik teveel tijd in die lijst stak. Niet zo gek omdat wikipedia toen nog niets voorstelde en ik veel bezoekers voor de lijst kreeg. Een testje van een halfjaar heeft bewezen dat dat niet meer gaat gebeuren. Destijds haalde ik een 5/10 ranking bij Google en na een halfjaar hier ben ik op 2/10 blijven staan.

 18. Nee het is oude chattaal dwz geen klinkers; ik dacht dat iedereen die kende net als wysiwyg en nimby. Persoonlijk vind ik nog altijd Heineken de beste: Hij En Ik Nemen Elke Keer Een Nieuwe al prefereer ik natuurlijk een Brabants biertje.

 19. Mij was het trouwens ook volkomen ontgaan, die fusies. Ook dat ned 1, 2 en 3 nu anders heten, dat vind ik verwarrend, ik denk dan met een vreemde buitenlandse zender te maken
  te hebben. Ik ben erop tegen. We geven onszelf toch ook niet zomaar een andere naam? Coca Cola heet nog steeds Coca Cola. Wijzigingen van naam betekent voor mij dat er iets niet goed zat. Of zit.

 20. @Btt: Ik zocht er meer achter door mijn afkoderfomatie. Chatten heb ik nooit gedaan, maar al snel kwamen dergelijke kreten ook in blog-reacties, SMS-berichten en het waart nog immer rond. ff of w8 ff zijn bekend, maar eigenlijk ook de emoticons (smileys). Die laatsten kunnen trouwens best nuttig zijn.

 21. @Margo: NPO bestaat als afkoring al veel langer en dan bedoel ik niet de Nederlandse Postduiven Organisatie, maar de Nederlandse Publieke Omroep. Hij stond al wat jaren in mijn lijst van 2009 maar werd alleen in bepaalde gevallen gebruikt.

  Dit jaar hebben ze Nederland 1 verandert in NPO 1 en Radio 1 in NPO Radio 1 etc. En dat is weer typisch zo’n BBC-naaaptruc. Onze publieke omroep kijkt al jaren op naar de BBC, waar geen Great-Britain 1, United Kingdom 1 of England 1 was. BBC (British Broadcasting Corporation ofwel de Britse Omroep Corporatie) heeft altijd BBC 1 gehad voor de TV en BBC Radio 1 voor de radio en dat doen we nu in NL na. Ze denken ook dat 3 letters beter bekt zoals RTL, wat gewoon voor Radio Tele Luxembourg staat. Om daar in mee te doen hadden ze voor RTNL moeten kiezen. NED-1 vond ik prima, dit was een vrij zinloze verandering.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: