Jan-10: XBB-Mutaties

In het volgende bericht is te lezen waarom ik met XBB, Xiwels Barre Bloglijst ben begonnen. Onder dit bericht kan je een blog aanmelden.

Geplaatst op 2018-01-10, in Webmatig en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Er komt een wijziging aan. De lijst ga ik opdelen in ‘Wekelijkse’ en ‘Dagelijkse’ bloggers. De grens komt bij 5 dagen per week of meer een bericht en mensen die minder bloggen. Dat laatste noem ik voor het gemak wekelijks. Die komen bovenin met een fragmentje van het bericht. De dagelijksen moeten het zonder fragment doen. Eigenlijk hoef je van die groep niet te weten of ze een nieuw bericht geplaatst hebben, je kan er gewoon dagelijks langs gaan. In de oude situtaie zorgen de dagelijksen dat de wekelijksen snel naar onder zakken en zo lang uit beeld blijven. Dat vind ik onwenselijk.

 2. De wijziging van hierboven is doorgevoerd. Het aantal dagelijks bloggers (39) viel me wat tegen, maar ze dringen nu niet steeds voor de bloggers (163) die minder vaak publiceren.
  Mocht blijken dat deze aanpak ongeschikt is voor smarphones of dat men vrijwel geen blogs leest op smartphones (die ervaring heb ik als ik in de trein meegluur) dan komen er 2 kolommen voor de wekelijkse en dagelijks bloggers.

  Ik hebook de icoontjes weggehaald. Die waren erg klein en veel bloggers hebben die niet aangepast waardoor je steeds de standaardiconen zag van Blogspot en WordPress. Ruimte levert het niet op, maar de website wordt er wel iets sneller door.

 3. Het aantal is inmiddels flink gegroeid naar ruim 200 wekelijkse en 80 dagelijkse bloggers.

  De indeling heb ik veranderd. Het zijn nu weer 2 even brede kolommen met links de wekelijkse en rechts de dagelijkse bloggers. Ik kan me voorstellen dat mobiele gebruikers dit minder handig vinden. Het is echter maar de vraag of die er zijn en of het überhaupt op een smarphone is te gebruiken, aangezien ik niet de fragmenten van een link kan voorzien.

 4. ik wil me graag aanmelden, ben meer een wekelijkse blogger. Pas vandaag kwam ik er achter dat OBA niet meer bestaat, ik dacht at eea aan mij lag. Ben dus behoorlijk digibeet. Ik zit op https://jankroos.wordpress.com.

  Hoor graag wat ik moet doen om op je pagina te komen, groeten jan krosenbrink

 5. @Jan: Ik had je al wel in de XBB-lijst met wekelijkse bloggers gezet, maar nog niet in het alfabetische overzicht. Nu dus wel. Verwacht er overigens niet teveel van. Dergelijke lijsten worden niet vaak bekeken.

 6. toch hartelijk dank!

 7. @ximaar: erg, heel erg leuk om weer oude bekenden te zien en te lezen!!

 8. Goh joh, ik wist niet eens dat deze lijst bestond… was wat aan het surfen en kwam hier toevallig terug. Nou geloof ik niet in toeval want een paar dagen terug had ik het met iemand over ‘bloggen van vroeger’ toen er nog een pagina was waarop alle bestaande/actieve bloggers te vinden waren …

  Ik zal de lijst doorgeven aan die blogger.

  Dank je wel voor het houden van deze lijst,!

  Wens je hartverwarmende feestdagen in de meest bijzondere kerststijd ooit die hopelijk uniek blijft.

  Hartelijke Groet, Melody
  (https://melodyks.wordpress.com dagelijks én meermalen, zou ook graag op jouw lijst staan als het mag)

 9. @Melody – Ben ik je bar aan het toevoegen en xi ik dat je er al in staat. Toch maar opnieuw gedaan, de laatste RSS had ie duidelijk niet meegepakt. Heel af en toe heeft dat systeem er last van.

 10. @Melody: Zie nu ook dat ie je voorlaatste bericht aangeeft, waarschijnlijk omdat het bericht er na binnen 1 minuut is geplaatst. Op dat RSS-ophalen kan ik geen invloed uitoefenen, is een standaardfunctie van blogspot.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s