Jan-06: Oranje-Voorziening

In de Alkmaarse wijken zijn aanspreekpunten voor grijs en groen. Gaat dan over vuilnis en stoeptegels waar je niet over mag struikelen en struiken die niet teveel mogen woekeren. Inmiddels denk ik ook dat er een Stadswerk-afdeling oranje moet komen:

Deze oranje sprietjes vindt je in de binnenstad, maar ook volop in mijn eigen wijk Alkmaar-Zuid. Dit spul woekert inmiddels ruim 2 jaar. In september-2019 maakte in de onderstaande foto:

Hierop is goed te zien dat het wortelstel zeer robuust is.

Advertentie

Geplaatst op 2022-01-06, in Alkmaar, RTV-matig, Webmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

  1. Ik neem aan dat dit deel gaat uitmaken van een glasvezelnetwerk.

  2. Haha wat een raar onkruid. Hier hebben ze ook een glasvezelnetwerk aangelegd en ook hier komen overal oranje sprietjes uit de grond. Ik heb de graafwerkzaamheden gevolgd en had vragen maar de grondwerkers spraken geen Nederlands. Ze werkten een kaart af en een jaar na dato constateerde ik dat ze hem op de kop moeten hebben gehad want geen enkele aansluiting bevond zich ter hoogte van een woonhuis. Onbruikbaar.

  3. @Dhyan: Hier spraken de spitters volgens mij Bulgaars en mogelijk Roemeens. Ze hebben overigens de tegels keurig teruggelegd zonder verzakkingsproblemen. De mensen die het in huis aansluiten spreken prima Nederlands. Het lijkt er echter op dat veel mensen de aansluiting in huis niet wensen. In mijn huis is het wel aangesloten, maar ik doe er nog niets mee. Heb niet veel nodig en het goedkoopste VDSL is sneller dan glasvezel voor die prijs.

  4. @Ximaar: Hier hetzelfde wel door laten trekken tot in huis maar geen glasvezel afgenomen. Het is me allemaal veel te duur. Ik heb nu de KPN telefoonlijn voor internet bellen en tv voor € 54,-, per maand wat ik al veel vind.

  5. Dat de regels er zijn wil helaas niet zeggen dat je nergens je nek breekt over ongelijke straattegels.Vaak veroorzaakt door een soort miscommunicatie door div partijen. Zo was mijn straat je 2 jaar geleden tot mijn grote tevredenheid geheel opnieuw bestraat, werkelijk spiegelglad. Een jaar daarna gooide KPN de hele zooi weer open voor het door jou genoemde oranje oerwoud. Ook hier waren, nadat de boel slordig dicht gegooid was, overal van die oranje sprieten boven de grond uit blijven steken bij niet KPN gebruikers. Die werden pas daarna benaderd of er aansluiting ( gratis) naar binnen mocht, waarna dus wéér de stoepen open gingen….. het laat zich raden hoe de tegels er nu bij liggen.

  6. Daar passen de bordjes bij: pas op werk in uitvoering. dan hebben zij de verantwoordelijkheid genomen maar zijn niet meer aansprakelijk. Geldt ook voor: slecht wegdek.

    het is inderdaad verbazingwekkend hoe vaak de trottoirs worden opengebroken om weer een kabel toe te voegen. En als je geluk hebt gebeurt dat juist a;s de heleboel net weer netjes herstraat is. De herstrating na een opbreking pakt nooit meer zo mooi uit, het blijft altijd wat hobbelig.

  7. Wat een boel onaf werk is er zeg! Het staat slordig.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: