Jan-19: ZwerfvakantieGegokt-2011-1

Zie de uitslag onderaan.

Daar iswas ie dan eindelijk. De drukte heb ik wat achter de rug en inmiddels heb ik eindelijk mijn fietsvakantiefoto’s uitgezocht. Van de 169 opnames komen er zo’n 109 in de komende weken op het internet. Die andere waren dubbelingen en/of meer van hetzelfde. Op een enkele na waren ze allemaal goed gelukt. Het mooie weer zat duidelijk mee.

Ik fietste in September mijn jaarlijkse zwerfvakantie en had prachtig weer en geen enkele ‘pech’ op het verliezen van m’n huissleutel na. Daar had ik al even over gelogd. Kortom geen lekke banden, gebroken spaken, uitputtingsverschijnselen of ook maar een schaafwondje. En eigenlijk had ik na dat verloren sleutelportemonneetje diezelfde avond alweer een flinke binnenpret, omdat het me in een zeer aparte situatie bracht.

Blogmatig, maar ook bij familie, vrienden en kennissen, heb ik weinig over mijn vakantie losgelaten. Niet zo vreemd, want vaak schrijf ik dat verslag pas een half jaar later (zo rond deze tijd) en doe ik daar de laatste jaren een gokkwis bij. Ik heb nog even getijfeld om dat laatste niet te doen wegens teruglopende belangstelling. Mogelijk beperk ik het aantal ronden, maar dat xi ik later wel. Behalve ikzelf mag iedereen meegokken.

De eerste ronde liep van 12 t/m tot 19 januari 23:58. Deze eerste is een foto gemaakt in de plaats waar ik als eerste heb overnacht. Je hoefde alleen de plaatsnaam te gokken en later bekijk ik wie het dichtst in de buurt zat. Dichtste bij krijgt 10 punten, iets minder dichtbij 9 etcetera tot de punten op zijn. Je mag ook iemand nagokken, maar dat kost je minimaal een punt. Gokkers mogen ook tig keer van gok veranderen, per gokker geldt de laatste gok. Verder is er een algemeen klassement, waarbij geldt vaker meedoen is meer kans op winnen.

Natuurlijk is er ook dit jaar een gigantische hoofdprijs te weten gratis buitenlucht voor het zelf vullen van de eigen fietsbanden. (pomp niet inbegrepen) En echt met harde banden fiets je een stuk lichter.  Dus wie wil dat niet?

Om het wat makkelijker te maken; ik stapte die dag (13 september 2011) op de fiets in Alkmaar en ben vanaf daar de Afsluitdijk over gefietst. Omdat ik altijd een beetje op gang wil komen beperk ik de eerste fietsdag meestal tot een kilometer of 70. Dat ging alleen lukken als ik halverwege de Afsluitdijk een leuk hotelletje in een leuk stadje zou treffen. En die zijn daar niet. De camping van Breezanddijk trok me niet echt en ik heb geen tent bij me.

Gelukkig had ik flink voor de wind en was ik zo de Afsluitdijk over en vond ik wat in Friesland vlakbij deze foto:

.
Uitslag
De bedoeling was rustig aan beginnen met iets van 70km. Dat kon alleen met een overnachting op de Afsluitdijk. Gelukkig waaide het hard en heb met de energie voor 70km deze dag 121 km afgelegd en kwam zo in Franeker uit. De foto is gemaakt aan de oostkant van het oude centrum van Franeker. Ook hier (rechtsachter) was een aardig hotel, maar aan een drukkere weg. Ik koos voor een Bed&Breakfast aan de westkant van het centrum.

Bertie stond aanvankelijk bovenaan met de vage kreet ‘ten zuiden van’ Franeker. Daarbij bedacht om dan maar 5 km daarvoor aan te nemen. Maar dat herstelde ze met Kimswerd en daardoor heeft Harald deze eerste ronde gewonnen. Van Harte.

Over een paar dagen volgt een volgende gok die ik nog moet verzinnen. Eerst maar eens opschrijven hoe die fietsdag verliep en een soort fotoalbum in de lucht helpen.

Daguitslag:
1. 10p. Harald (Achlum 6,4km)
2. 9p. Kaat (Sexbierum 7,3km)
3. 8p. Bertie (Kimswerd 10,9km)
4. 7p. Emigrant (Pingjum 12,7km)
5. 6p. Hanscke (Witmarsum 13,0km)
6. 5p. Bob (Wons 16,3km)
7. 4p. RobSchimmert (Bolsward 17,1km)
8. 3p. By The Way (Bolsward 17,11km)
9. 2p. Cohler (Makkum 20,5km)
10. 1p. Sjoerd (Bartlehiem 27,5km)

Advertentie

Geplaatst op 2012-01-19, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 21 reacties.

 1. Het is een schitterende foto. Lijkt me een heerlijke plek voor vakantie of wonen! Maar ik heb géén idee waar het is ;-)

 2. 169 foto’s maar??! Dat verschiet ik in een uur!! ;-)
  Ik las goudvis in plaats van gokkwis.
  Ik ga later nog even kijken waar je deze foto hebt gemaakt. Mooie sfeervolle foto overigens. Doe je het nog steeds met die 2 MP camera?

 3. Ik zeg Pingjum.

 4. Tjemig, een lastige! Je bent toch niet helemaal doorgefietst naar Sexbierem he?
  En hou je van pannenkoeken?
  Liauckama State.
  Leek er wel wat op :D

 5. Bartlehiem toch…

 6. Geen idee. Gezien de boerderij moet het Friesland zijn maar waar? Ten zuiden van Franeker? (lachen mag)

 7. Makkie: Makkum

 8. Achlum

 9. Frans[eslag]

  Die Betsie Meijer vervuilt momenteel diverse wordpress blog met haar bericht tegen sanoma.
  Ik heb haar gewaarschuwd want op meerdere van mijn site heeft zij ook al reacties geplaatst. Ik denk dat ik nu maar bij HetNet, haar providor een abuse indien.

 10. @fn; Ja, ze had hier ook hetzelfde bericht geplaatst. Ben er ook niet van gediend, maar ik zie het meer als een eenmalig mailtje wat ik in de vuilnisbak heb gegooid. Mijn tenen zijn dus niet zo lang. Ik ken haar ook niet, neem aan dat ze het goed bedoeld. Daarbij is het de eerste keer dat zij deze actie onderneemt op mijn weblogs. Bij een 2e keer ga ik er zeker anders mee om.

 11. Zou het Bolsward kunnen zijn?

 12. helemaal geweldig. moet ik er wel weer rekening mee gaan houden dat dit mij weer de nodige tijd gaat kosten, maar ik vind het wel heel erg leuk. als eerste een schot voor de boeg: Witmarsum

 13. Wanneer komt de uitslag?

 14. @Bertie: Vrijwel direct na de aangegeven sluitingstermijn. De eerste keer heb ik die langer gemaakt om onregelmatige bezoekers een grotere kans te geven. En nu we het er toch over hebben, bij ‘ten zuiden van’ doe ik 5 km ten zuiden van. Kan natuurlijk ook 0 of 200km zijn, dan moet je dat nog even preciezieren. Geldt ook andere vagen windrichtingen. :-)

 15. by the way

  Bolsward is al een keer geroepen, maar toch ga ik hiervoor.

 16. Gezien de afstand denk ik Tzum of Kimswerd.
  Kimswerd dan maar.

 17. De streetviewauto heeft deze foto ook gemaakt, zie hier.

 18. @Margo: Klopt. Ik vergeet ook vaak om even een foto te maken. Zo had ik er geen in Harlingen gemaakt. Voordeel is dat ik die later dan niet hoef weg te gooien.

  De foto hierboven is 0,2MP en op de fotopagina is ie 0,4MP (800×533)

 19. @Kaat: Ik heb een paar weken in Sexbierrum gewerkt, dus ga ik daar natuurlijk niet op vakantie naartoe. :-)

 20. Haha, geen goede herinneringen aan Sexbierum? :D
  Maar ik zat wel erg in de buurt zeg, leuk!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: