Apr-16: GEK-Nummer

Deze foto nam ik in Aagtdorp, tussen Bergen en Schoorl. Inderdaad een GEK-kenteken. De foto is niet gek genomen, het loopt daar flink af. GE staat voor kreis Gelsenkirchen waar in de K-serie misschien wel 9999 kentekens zijn uitgedeeld. Nederlandstaligen kijken gek op van zo’n nummerplaat, maar in het Duits heeft het geen echte betekenis.

Ik had ‘m al wat eerder gemaakt maar steeds drongen ‘belang-wekkendere’ berichten voor. Nu Ajax binnenkort in Gelsenkirchen in de Veltins ArenA gaat voetballen tegen Schalke04, leek het me inmiddels een gepast moment. Schalke is een wijk in Gelsenkirchen alleen staat hun nieuwe overdekte stadion een stuk buiten die wijk. Ook aardig dat ie net als bij Ajax ‘Arena‘ heet, alleen dan met een Duitse biersponsor er voor. Weer eens wat anders dan Amstel, Grolsch of Heineken.

Advertentie

Geplaatst op 2017-04-16, in Regiomatig, Ximatig en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Leuk!

  Vrolijke groet,

 2. Dat is zeker een leuk nummerbord. Ik ga er ook eens op letten : )

 3. @Vlijtig Liesje: Als je op de tag Kreis klikt, dan zie je 2 eerdere opvallende Duitse kentekenplaten. Het is een spontane ‘serie’ die eens per 2 jaar terugkeert. Met Nederlandse kentekens gaat het lastiger. Er is wel een serie bedrijfsbusjes met VVD in het midden.

 4. Sjoerd van bVision

  In Duitsland mag je in beperkte mate nog zelf je kenteken bepalen. De (Landes)Kreis is verplicht daarna is het een beetje afhankelijk of je er voor wil betalen. Zo heeft een collega van mij AC-JW met een nummer erachter waarbij JW zijn initialen zijn en hij woont in Kreis Aachen

 5. @Sjoerd: IN GBR is het helemaal erg met flink wat handel. De duurste werd gekocht voor 0,61 miljoen euro http://www.autoexpress.co.uk/car-news/90617/personalised-number-plates-the-top-10-most-expensive-ever Mogelijk duurder dan de auto waar ie op zit. Mijn voorkeur gaat uit naar PR-00-ST, maar ik heb geen auto.

  Toch zijn de spontane, waar niet over nagedacht, is vaak leuker.

 6. In 1977 ben ik het volgende kenteken op een Britse auto in Scheveningen tegen gekomen: LUL 859K

  Zelf heb ik deze tic met kentekens, Probeer er een woord van te maken door klinkers in tevoegen e.d.

 7. @Bytheway: Volgens mij heb ik je die foto zien nemen. ;-)

  Inmiddels heb ik me het Britse systeem laten uitleggen. De losse letter achter of vooraan is voor het jaartal. De eerste 2 horen bij een graafschap en vaak zijn er 3 van die combinaties per regio, waar dan weer geen enkele logica in zit. Net gevonden, LU staat voor Londen.

  (Zelf heb ik destijds alleen de Pier op de foto gezet en wat spul in Madurodam. Die afdrukken zijn nu grijsblauwig weggetrokken.)

 8. Dat is het leuke van in het buitenland zijn. Op nummerborden zie je de gekste woorden / combinaties verschijnen die in het land zelf geen betekenis hebben.

 9. Ja, die Duitsers, die hebben geen idee dat ze hier worden uitgelachen. Hoewel, een Engelsman met kenteken lul. Nou ja, wij hadden Premier Kok, dat vonden zij weer gek.

 10. En als je in Engeland of Amerika jezelf voorstel en je voornaam is Dick dan krijgen zij op zijn minst een rode kleur. Dit buiten de kentekens om.

 11. In Chicago schijnt een Dick Kok te wonen en dat is idd lastig.

  Om helemaal af te dwalen nemen Finnen zich graag op de foto met Multatuli. Dat schijnt in het Fins iets te betekenen als ‘seksueel aan je gerief komen’.
  http://www.volkskrant.nl/archief/iedereen-kent-multatuli-vooral-als-standbeeld~a391376/

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: