Feb-20: ZwerfvakantieGegokt 2011-5

Zie de uitslag onderaan.

Deze keer geen gok met een foto of alleen text, maar 1 met een landkaartje. Zoals inmiddels bekend mag zijn, fiets ik op de Star Trek manier. Of beter doen ze bij Star Trek over 400 jaar wat ik nu doe namelijk steeds opzoek gaan naar nieuwe plekken waar ik niet eerder gefietst heb. Dat ik wel eens een punt kruis waar ik in een eerdere fietsvakantie langskwam is vrijwel onvermijdelijk. In de laatste fietsvakantie kwam echter een punt waar ik bij toeval voor de 3de keer door kwam in de laatste 5 jaar. Het is geen bezienswaardige woonplaats, dat viel me de eerste keer al op. Er is dan ook geen enkele reden om er op aan te sturen en toch is dat gebeurd.

Op het landkaartje staat tussen welke plaatsen ik fietste toen ik er door ging. Deze keer ging ik er door van Gieselwerder naar Fritzlar (de blauwe prikkers). Eerder van Korbach naar Hann. Münden (groen) en van Bad Hersfeld naar Bad Arolsen (rood). Het is te simpel om te denken dat de plaats precies in het midden van die driehoek ligt. Zou kunnen, maar gezien mijn geslinger is die kans erg klein. Of de plaatst zichtbaar is op dit kaartje ga ik ook niet verklappen. Met google maps is dieper in te zoomen.

De vraag was deze keer: Door welke woonplaats fietste ik voor de 3de keer binnen 5 jaar onderweg van Gieselwerder naar Fritzlar? Gokken kon van 16 tot en met 20 februari 23:55.

.
Uitslag
Ik vond de vorige ronde iets te eenvoudig en bedacht dat de compenseren met een een lastigere gokvraag. Uiteindelijk was het van de website te halen als je op Hersfeld zocht, dan drijft dit bericht naar boven. Daarin staat dat ik een eerder vakantieroute kruis bij Wabern en Fritzlar. Fritzlar heb ik links laten liggen, maar Wabern kon ik niet voor een 2de (en nu dus 3de) keer ontwijken. Dat was dan ook het antwoord wat ik zocht.

Harald kwam het dichtste bij en vergroot zijn voorsprong. Met nog een 2 of 3 te gaan is er natuurlijk nog van alles mogeljk.

Daguitslag:         Klassement na 5 rondes:
1. 10p. Harald (Edermünde 14,6km)  1. 41p. Harald
2. 9p. Emigrant (Edermünde-2)    2. 38p. Emigrant
3. 8p. Hanscke (Guxhagen 16,9)    3. 28p. Hanscke
4. 7p. RobSchimmert (Niederstein 18) 4. 27p. RobSchimmert
5. 6p. By The Way (Elbenberg 21)   5. 26p. Bertie
6. 5p. Cohler (Ippinghausen 28)   6. 24p. Sjoerd
7. 4p. Sjoerd (Kassel 30)      6. 24p. Cohler
8. 3p. Bertie (Zierenberg 34)    8. 18p. By The Way
                   9. 14p. Kaat
                  10. 11p. Bob
                  11. 10p. Margo

Edermünde is een gemeentenaam en bestaat niet als plaatsnaam. Daar was ik al eerder ingetuind, zie hier. Ik heb voor Edermünde de woonplaats Holzhausen genomen aangezien daar het gemeentehuis staat.

Geplaatst op 2012-02-20, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 14 reacties.

 1. Gokje: Elbenberg

 2. Ik gok op Kassel, ik heb geen zin om al die reisverslagen nog eens na te pluizen, daarvoor sta ik te ver achter in de race…

 3. Ik ga eerst es nadenken voordat ik Sjoerd blindelings vol :-)
  Misschien neuzen in je reisverslagen (niet te lang), kaart bekijken. Alsof ik weer huiswerk maak.

 4. @Sjoerd: Het is ook maar een gokspelletje. Het zal terug te vinden zijn, maar door de verhuizing van weblog is dat een heel gedoe. Kwestie van een aantal interne links omzetten van xinix.web-log.nl/xinix/* naar ximaar.wordpress.com/* Beter is het om gewoon het kaartje voor te schuiven en met een dartpijltje er op gooien. :-)

 5. Bij het sufzoeken kon ik het juiste antwoord niet vinden, maar kwam jou wel tegen in een ver land met een ander vervoermiddel.
  http://oodweynenews.com/news/53985-sawirka-maanta-awr-lagu-sido-gaadhi-ximaar-dameer.html

 6. Nee, dat is Ximaars zwager. Zijn zuster, mevrouw Gaadhi-Ximaar, is blijkbaar met een Somaliër getrouwd.

  Ximaar betekent daar overigens ezel. Voor een satirische liefdesverklaring aan de ezel zie http://www.youtube.com/watch?v=Z36n4nfYUbw . Vooral 1.38 vind ik een leuke prent. Zoiets zo zomaar ook met fietsen kunnen gebeuren.

 7. Ippinghausen

 8. Wilde gok Guxhagen

 9. Ik gok maar weer een rondje mee in de hoop de koppositie te behouden: Edermünde

 10. Zierenberg

 11. He, dat had ik nou ook bedacht: Edermünde.

 12. Jaaaah!! Boehoe! Ik krijg nog niet eens de kans mee te doen! Geen tijd gehad/aan toe gekomen en nu ben ik allerlaatste in de ranglijst! :-(

 13. @Margo: Ik ik nog denken dat je voor de poedelprijs ging. :-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: