Jun-10: Fietsgok 15.01 (opgelost)

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik hier (op mijn zwerffietsvakantiegokken na) een gokvraagje heb geplaatst. Het kwam er niet meer zo van en daarbij is via fotoherkenning van Google erg veel te vinden. Afgelopen maandag heb ik een flink stuk gefietst. Ik wilde de watertorens van Wieringerwaard en Den Helder op de foto zetten, maar de stevige noorderwind blies me de andere kant op. Zo kwam ik op plaatsen waar ik niet eerder gefietst had en heb ik en-passant nog 2 andere watertorens gezien. Daarover later meer.

Eerst maar even de gokfoto, die genomen is op zo’n 70 fietskilometers van m’n huis in Alkmaar. De vraag luidt dus: ‘Waar vaart dit fietspontje?

Maandagochtend 16 Woensdagochtend 17 juni rond eventje over nul uur volgt de uitslag. Gokken kan hieronder in het reaxivak. Gok smakelijk!


Aanvulling / Oplossing:
Dhyan had het goed, ik stond aan de zuidwestkant van het Kaag-eiland en wachtte op het fietspontje naar Oude Ade (Zevenhuizen). Mogelijk is Dhyan hier bekend en anders was het qua kilometers redelijk te verzinnen. Als hoofdprijs mag hij voor maar 1 euro deze fraaie overtocht maken en wens ik hem net zulk mooi weer toe als ik er had.

Onbedoeld zat Bertie met Spijkerboor behoorlijk in de buurt. Dwz als ze niet de Spijkerboor in Wormerland of Noord-Oost Drenthe (voor Sjoerd: Daar staat ook eem fraai e-huisje) had bedoeld, maar dit water tussen Kaag en Oude Ade. Kortom ik moest even doorvragen.

Advertentie

Geplaatst op 2015-06-10, in Gokmatig en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 16 reacties.

 1. Zuidlaardermeer, ik gok maar wat want ik ben niet bekend in die buurt.

 2. Roelofarendsveen

 3. Het zou zomaar in Wormerland kunnen zijn, het uitzicht, paar oude watertorens in de buurt..
  Maar ik gok op Spijkerboor.

 4. @Bertie: Er zijn diverse Spijkerboren in Nederland. Bedoel je die in Wormerland bij De Rijp?

 5. Is nieuw voor me, ik ken er maar één, vlak onder Oost-Graftdijk.

 6. Kaag

 7. loosdrechtse plassen

 8. Hola, 16 juni valt dit jaar op dinsdag.

 9. @Emigrant (en anderen); Ik had idd een domme datumfout gemaakt en was ook nog eens uitgelopen met het maken van berichten, Als het goed is plaats ik er een vandaag een en kom pas overmorgen toe aan de uitslag van de gokvraag hierboven.

 10. De oplossing staat onder het bericht en meer hierover is te lezen in dit blogje.

 11. Ik ben er nooit geweest ik ben alleen een onverbeterlijke speurneus. Ik zet niet overal mijn tanden in maar als ik dat doe dat ga ik er voor.

 12. @Dhyan: Ik ken het gevoel. Gelukkig mag ik niet meedoen aan m’n eigen quiz. ;-)

  Dus verzin ik dergelijke ‘opdrachten’ mpeiteloos bij anderen:
  http://blog.ernste.net/2015/06/03/utrecht-kerken/

 13. Toen ik nog regelmatig van Leiden naar Amsterdam fietste nam ik altijd zo’n pontje. Maar dat was bij Oude Ade geloof ik; ben het een beetje vergeten.

 14. @Emigrant: Dit is niet meer dan een fietspontje die alleen in de zomer vaart en waar je zeker 10 minuten mee bezig bent. Je kan deze alleen nemen als je later ook van Kaag-eiland naar Buitenkaag met een aansluitende pont oversteekt. Waarschijnlijk heb je een pontje genomen dat aan de zuidkant van Oude Wetering oversteekt richting Leimuiden. Die bestaat veel langer en daar passen ook een paar auto’s op. https://goo.gl/maps/MUezO

 15. Gokken, ik mag er graag aan meedoen, maar dit had ik toch niet geweten.

 16. Dat zal het geweest zijn. Ik ben overigens later opgehouden met die fietstochten, omdat de weg verbreed werd en alle bomen werden omgehakt. Daar werd ik chagrijnig van.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: