Mrt-30: Bavo-Puzzel

Als ik in de smalle straatjes langs de huizen loop, dan zie ik verrassend vaak een legpuzzel op tafel liggen, met daarbij een ouder en een kind. Steek dan even m’n hand op en als ze dat zien zwaaien ze gezellig terug. Puzzelen lijkt dus weer helemaal in.

Zelf had ik een week geleden eindelijk een puzzel afgerond. Ik vond ‘m een maand eerder in een kringloopwinkel. Was maar 1000 stukjes en toch bijzonder lastig. Dwz de lucht had ik zo klaar. Het kerkgebouw (de Bavo in Haarlem-Zuid) ging daarna ook goed, maar toen kwam het lastigste deel. Ik liep behoorlijk vast in het struikgewas. Kwam omdat er stukjes pasten, die niet op die plek hoorden. Na een paar keer wat delen afbreken en opnieuw proberen lukte het alsnog:


Als je op de puzzel klikt, dan kom je op een online-versie van maar 196 stukjes van een foto die ik in 2014 maakte. De stukjes liggen al goed, je hoeft ze dus niet om te draaien of te roteren. Het is alleen een kwestie van stukjes op hun plek schuiven met een muis. (Bij deze puzzels bestaat ook de mogelijkheid om stukjes per kwartslag te roteren.)

Advertentie

Geplaatst op 2020-03-30, in NH-matig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 11 reacties.

 1. Het is een mooie kerk, ook het interieur is prachtig.

 2. Ik heb ‘m maar eens gemaakt. Weer mooi een tijdje zoet mee geweest.

 3. Mooi werk, ik snap het probleem met struikgewas.
  ik was er dol op. Zou het nog steeds doen als het niet mijn rug kostte. Tafels zijn altijd te laag, en zittend te hoog.
  Dus behelp ik me met die kleintjes van Daily Jigsaw. Om de dag te beginnen.

 4. M’n oma was dol op puzzelen, ik heb er nooit het geduld voor gehad. Hier overigens ook de ruimte niet.

 5. Ik moet ze wel degelijk draaien, maar dat gaat door aan het wieltje van de muis te draaien.

 6. @Dhyan: Je hebt gelijk, ik heb de text aangepast. Bij deze puzzels kan je er voor kiezen om stukjes te roteren. Bij de vorige puzzelwebsite (waar ik al een paar jaar problemen mee had) kon dat niet of heb ik het nooit ontdekt.

 7. Dankje Dhyan en Ximaar (voor de tekstaanpassing), ik had gisteren al zitten “puzzelen” op de stukjes, Hoe moest dat zonder draaien ;)
  Een fijne puzzel, ik had net onze puzzels weggegeven bij m’n “groep 7/8 Kerstbingo” ;)

 8. P.S: ik heb ‘m af ;) Melding was: “Gefeliciteerd! Tijd [mm:ss] 126:12 ;)

 9. @Jolie: Ik had ‘m wel redelijk lastig gemaakt. Je kan ook zelf de moeilijkheid bepalen. Neem aan dat je het wel op beeldvullend hebt gedaan, dat puzzelt een stuk prettiger. Inmiddels zit linksboven een knop onder het zoekvak. Dan kom je bij zo’n 50 puzzels van foto’s hier uit de omgeving. Er zit er een bij met 5×8 spreukentegeltjes op een schouw in de Grote Kerk. Die is waarschijnlijk niet te doen. Durf er zelf nog niet aan te beginnen.

 10. BRAVO! Dat struikgewas, dat was zeker niet makkelijk, bijna een zwarte vlek.

 11. Mijn videokaart (tenminste op mijn fijnste+oudste computer ;)) is niet zo snel, dus beeldvullend heb ik maar niet gedaan ;) Maar óók in een kleiner venster: een erg leuke collectie puzzels! Heb ze toegevoegd aan mijn “pandemie-link-map” ;) Dankje!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: