Feb-09: Wat moet ik met een Duo-VRI?

In Overstad hebben we al een tijdje een regenboogzebra. Ik heb wel eens begrepen dat die niet als echt zebrapad gezien kan worden omdat de kleuren zwart en wit bij wet bepaald zijn. Geen probleem als zo’n VOP (VoetgangerOversteekPlaats) voorzien wordt van verkeerslichten (VRI – VerkeersRegelInstallatie).


Puntje is alleen dat er per licht 2 poppetjes op staan. En ik loop dus bij voorkeur alleen en sta dan ook alleen bij zo’n oversteek. Bij groen mag een 2-tal oversteken. Maar dat zal niet voor mij als bewust alleengaande gelden. Moet dus wachten bij groen.

Bij rood moet een 2-tal wachten. Maar ik ben alleen, dus zal dat niet voor mij gelden. Kan volgens m’n eigen logica dan wel oversteken. Toch heb ik een vermoeden dat een rechter me nog kan volgen, maar een diender niet.

Om problemen te voorkomen loop ik voorlopig 40 meter naar het oosten. Loop daar zonder lichten de straat over, aangezien daar bijzonder weinig tot geen verkeer rijdt. Zeker in coronatijd.

Advertentie

Geplaatst op 2021-02-09, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Volgens mij staat deze VRI niet genoemd in de regelgeving daarvoor en is dus niet rechtsgeldig.

  2. 😀 Ooit overgestoken in Berlijn? Daar moet je een hoedje op.

  3. @Ferrara: Ben er wel een keer omheen gefietst, maar dan zie je die Ampelmännchen niet. Ben wel eens naar een WC geweest (meen Frankrijk) waar je als man een pijp moest roken.

  4. Zorgen dat je altijd iemand bij je hebt, opvouwbaar en uitrollen als het nodig is. 😏

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: