Apr-18: 11 dagen later…

Op 7 april logde ik iets over het verdwijnen van de plaatsnamen Hargen en Camperduin. Dat deed ik naar aanleiding van een krantenstukje. De link van dat log had ik dan ook naar die krant gemaild om te zien of zoiets werkt.

En inderdaad, 11 dagen later staat er een soort ingezonden brief in de krant waarin de belangrijkste delen van mijn logje zijn overgenomen. Waar ik een beetje op gehoopt had, een link naar m’n log, gebeurde niet. Dus de krantenlezers kunnen het volledige logje (met plattegrondje) alleen vinden als ze even Googlen naar Hargen en Camperduin.

Geplaatst op 2006-04-18, in Regiomatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Ik denk dat kranten ervoor oppassen om links naar zomaar een website op te nemen. Misbruik is mogelijk: zodra de link er staat de inhoud veranderen. Mij is het ook nog nooit gelukt…

 2. @plutone: Dat denk ik ook. Sterker nog, het kan ook gunstig zijn. Zo heb ik het verhaal na het plaatsen enkele keren aangepast omdat er kleine foutjes in zaten en aangevuld omdat ik de indruk had dat het zonder voorbeelden en tekening te lastig was voor minder ingewijden. Als je een mailtje met de text stuurt, dan kan dat allemaal niet.
  Een voordeel was er wel, ze hebben zelf m’n log bekeken en daar een deel uitgehaald. De kans was groot dat dat ook niet zou gebeuren omdat het veel werk is en ze een hekel hebben aan anonieme reacties.

 3. Haha, ik ga meteen al mijn logjes naar de plaatselijke krant mailen ;-)

 4. @SCY: In veel gevallen is een logje niet veel anders dan een ingezonden brief, alleen vergeten de loggers die in te zenden. :)

 5. Zo heb je toch nut! :D
  Ik mopper soms ook wat af, maar doe er niks mee, behalve het loggen dan!

 6. @R.Smurf: Je moest eens weten hoeveel nut ik heb. :)
  Het was in mijn geval geen mopper, maar gewoon voor de hand liggende aanvullende info, die sommige mensen kwijt zijn geraakt.

 7. En toch hadden ze je link best kunnen vermelden.
  Andersom gebeurt ook. Laatst ontdekte Annabee bij toeval dat het AD teksten uit haar log had gebruikt maar tevens een ‘link’ naar haar log plaatste.

 8. @Kim: In dit geval kwam het artikel niet op hun website, maar alleen in de papieren versie. Dat vind ik wel jammer, want ik had er zeker naar gelinkt. Het Noord-Hollands Dagblad heeft overigens helemaal haar website-aanpak veranderd. Het is een soort weblog geworden en ze plaatsen van een aantal verhalen een kort stukje met vervolgens de opmerking dat de rest in de papieren krant te lezen is.

 9. Dat laatste is nou weer jammer hè. Ik snap dat wel, ze willen niet al hun inkomsten verliezen doordat er geen gedrukte kranten meer verkocht worden. Maar goed, misschien komt dat er ooit toch wel van.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: