Geplaatst op 2013-06-29, in Fietsen en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 18 reacties.

 1. Erg leuk dat Googlelogo. Als je er op klikt kom je bij de TdF uit. Verder heb ik niets met de Tour de France, zo saai!

 2. Dan is er in ieder geval nog iets om naar uit te zien…

 3. Ik ben de ergste schok over die dopingverhalen ook al weer voorbij. Misschien ga ik toch wel weer kijken. Ik wist niet dat de cijfers van de kentekens veranderd zijn. Jammer . ik vind het altijd leuk om te kunnen zien uit wel departement men komt. Dit jaar gaan wij naar Centre, ergens tussen Blois Tours en Bourges bij de Loire. Mogelijk valt daar ook iets te fietsen.

 4. Nou, ik denk dat je de toer vast goed gaat volgen, en er zal wel weer dopinggedoe en er zullen valpartijen zijn. Ik heb er niks mee, maar verneem altijd graag hoe de mensen er tegenaan kijken.

 5. Ik zal het vast niet volgen, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet volg.

 6. @Rene: Goed volgen doe ik het al jaren niet meer. Toen ik nog werkte deed ik het wel eens omdat er op het werk een soort tourspel was. De laatste 15 jaar heb ik een hekel aan het ‘presentatieduo’ ofwel het zeurstel. Ik kijk graag naar de omgeving en zal dat ook nu wel weer doen. Helemaal het geluid uit is het niet, dus uiteindelijk zet ik het na een tijdje helemaal uit. Vandaag vond ik het wel leuk toen die bus zich klemreed en er een soort Diewertje Blokmoment ontstond.

 7. @Hanscke: Het is er erg vlak en als je de rustige weggetjes (lage D-nummers) neemt erg prettig fietsen. Overal kasteeltjes langs de rivieren. Bourges heeft een grote cathédrale en erg veel leuke winkeltjes voor touristen. In Amboise (tussen Blois en Tours) is Leonardo Da Vinci aan het hof gestorven. Het bekendste kasteel 10km ten zuid-zuidoosten van Amboise aan de Cher.

 8. We zijn al en keer in Amboise geweest, in het eerste jaar dat we kampeerden. (vroeger met de kinderen huurden we altijd ergens een huisje) Voor mijn gevoel zijn we toen door die streek heen gevlogen, vandaar dat ik er nu eens de tijd voor wil nemen en alles op de fiets of lopend wil doen.

 9. @Hanscke: Als je langzamer gaat zie je andere dingen, maar kan je nog steeds her en der wat missen. Destijds wist ik van het bestaan van dat kasteel, maar deed er niet mijn best voor om ‘m te vinden. Ik was toen in de veronderstelling dat ie aan de Loire lag, maar dat was dus de Cher. Door die versie op de Limmer Bloemendagen ben ik eens goed gaan zoeken waar dat geval was.

 10. Vreemd dat je nooit in het departement 81 hebt gefietst. Het lijkt wel of je er in een boog omheen bent gefietst. Het is toch het gebied waarin Carcassonne en de Minervois ligt?

 11. @Rob: Carcassonne heb ik natuurlijk wel gezien, dat ligt midden in en is de hoofdstad van Aude (11). 81 is departement Tarn met Albi en Castres. Ben er wel vlak langs gefietst, maar net niet door. Heb ook een flink stuk langs de Tarn gefietst maar dat was stroomopwaarts van het departement Tarn.

 12. Daar heb je overal gefietst?? Petje af. Hoveel fietsen heb je daarbij versleten? (Naar het aantal banden zal ik maar niet vragen).

 13. @Bob: Ik heb zelden lekke banden op fietsvakantie. Vaak omdat ik op redelijk nieuwe banden vertrek. Bij elkaar heb ik circa 15.000 km in Frankrijk gefietst en op een enkele keer na geen rekening gehouden in welk departement dat was. Wel fietste ik vooral waar ik eerder niet had gefietst. In de noordelijke helft ben ik vaker door een zelfde departement gekomen en in het zuiden is het vaak maar 1 keer geweest.

  Ik heb ooit een set banden gehad, die voor en achter 25.000 km heel bleven. Gemiddeld zal ik in Frankrijk 1 achterband en een halve voorband hebben versleten. Mijn laatste (2de hands) fiets gaat alweer ruim 55.000 km mee en ik hoop nog even langer. Ik heb 1 slechte fiets gehad, maar die heeft het ook zeker 60.000 km uitgehouden. Dus meer dan een kwartfiets heb ik in Frankrijk niet versleten.

 14. Ik snap hier dus niets van; ik fiets elke dag (woon-werk-woon). Gelukkig heb ik zelden lekke banden, maar elk jaar moet ik trappers, crankstel, ketting en versnellingen laten vervangen. Het gaat me niet om de kosten, maar wat doe ik fout waardoor die spullen maar 4.500 km meegaan?

  PS: Ik heb momenteel een gewone fiets met gesloten kettingkast. Bij een open systeem met deraiilleur kwam ik nooit de winter door.

 15. @Fruttekoek: Bij die slechte fiets brak ik regelmatig spaken. Ik nam daar een stuk of 5 van mee en kon die er zelf in krijgen ondanks dat het aan de tandwielenkant was. Ketting en achtertandwielen gaan bij mijn fiets met derailleur ca 7000km mee. Voortandwielen 5x zo lang. Ik heb 1x een cranck gebroken. Een ketting in een kettingkast zonder derailleur gaat 5x zo lang mee. Als je trappers breekt dan fiets je vast op een Batavus. Bij andere fietsen heb ik daar nog nooit van gehoord. En mocht dat zo zijn dan is dat meteen het antwoord op de rest van je problemen.:-)

  Maar het kan erger. Ik heb thans een Hema-vouwfiets en binnen 1000km brak ik daarvan de ketting. Dat is een 1-versnellingsfiets en die verkopen ze zonder kettingspanners. Zitten er nu wel op en nu maar hopen dat de ketting het langer volhoudt.

 16. Ik weet niet waar Fruttekoek woont, maar is het misschien in Zuid-Limburg? Bij mij moeten ketting en achtertandwielen veel vaker vervangen worden sinds ik in een heuvelachtig gebied woon.

 17. @Emigrant: Zelf heb ik daar weinig last van omdat ik in het heuvelachtige eindelijk eens mijn andere (grotere) achtertandwielen gebruik.

  Mochten mindere ervaren fietsers hier belanden, dan heb ik nog wel wat tips voor veelversnelling fietsen met derailleur. Het beste is het om de ketting zo recht mogelijk te hebben. Dus niet van het linker voortandwiel naar het rechter achter tandwiel. Zo’n schuinoverstekende ketting slijt veel sneller. Het beste is het om links voor te gebruiken met de linker 4 achter, rechtsvoor met de rechter 4 achter en midden voor met de middelste 4 achter. Daarbij is het handig om niet altijd alleen het middelste voor tandwiel te nemen met altijd hetzelfde achter tandwiel. Die 2 tandwielen slijten dan sneller dan de rest en daardoor slijt de ketting ook sneller. Vaak zijn er alternatieve combinaties te bedenken met het grotere voortandweil en een iets kleiner achtertandwiel.

  Veel van die achtertandwielen zijn zogenaamde cassettes. Die kan je uit elkaar halen en daarvan kan je bijvoorbeeld 1 achtertandwiel vernieuwen. In het algemeen is dat erg duur en je kan beter het hele setje vernieuwen. Om die reden kan je beter regelmatig varieren waardoor alle achtertandwielen gelijkmatig slijten.

 18. Nuttig, dankjewel.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: